U LABIN DOLAZI BIVŠI DRŽAVNI PRVAK | Kurtić: Poštujemo njihovo ime i tradiciju, ali nama bi pobjeda uvelike olakšala nastavak natjecanja

Edis Kurtić – jedan od “ministara” labinske obrane

Sljedeće kolo Treće HNL Zapad „rastegnuti“ će se od srijede do sljedećeg ponedjeljka. Naime, 20. kolo Treće HNL Zapad otvaraju Rudar i Zagreb, jedan od četiri bivša državna prvaka, uz Rijeku, Hajduk i Dinamo, što dovoljno govori o tome koliko je ovo rijetka „posjeta“ labinskom gradskom stadionu.

Subotnji poraz u Poreču nije narušio atmosferu u svlačionici: „Nakon dva dobro odigrana susreta, u Poreču nismo bili pravi, a ovo više nije liga u kojoj ćeš ostati neporažen, ako ne daš maksimum. Međutim, odlična je stvar što nam utakmica dolazi tako brzo, jer smo već od nedjelje u glavama okrenuti prema Zagrebu“, rekao je Edis Kurtić koji je dosad odigrao u sjajnoj formi.

Nekadašnji prvak države poseban je protivnik: „Oni su veliko ime i tu tradiciju treba poštovati. No, mi moramo shvatiti da nam je ova utakmica izrazito bitna i da bi nam pobjeda uvelika olakšala nastavak natjecanja. Svjesni smo njihove kvalitete, ali i svoje te se nadam da ćemo požrtvovnošću, strpljenjem i borbenošću razveseliti domaću publiku koju ovim putem da nam pomogne s tribina.“

Zagreb nije u dobroj formi, u tri proljetna susreta osvojili su tek bod, ali treba reći da su igrali s drugom, trećom i šestom momčadi lige. Momčad je izrazito mlada, a daleko najiskusniji igrač, Josip Jurendić, još u Labinu mora pauzirati zbog crvenog kartona.

Rudar sigurno može pobijediti „Pjesnike“, ali će za to morati pružiti mnogo bolju utakmicu od one protiv Pazinke koju su igrali prije sedam dana. Zanimljivo, trener Peruško je svoju prvu službenu utakmicu odigrao više od tri mjeseca nakon imenovanja, a sada će im susret protiv Zagreba biti treći u osam dana.

Susret se igra u srijedu, 28. ožujka, s početkom u 17:30.

Updated: 26/03/2018 — 22:10