Nakon dvije pionirske utakmice protiv Rijeke – velikanu bodovi, Kovarima aplauz za napredak

Kada HNK Rijeka dolazi u naš grad, to je posebna prilika. Ovog su četvrtka gostovale momčadi mlađih i starijih pionira, a kućama su svi akteri otišli izrazito zadovoljni. Naime, mlađi pioniri porazili su Rudar s 3:0, a stariji pioniri Rijeke od Kovara su bili bolji s 2:1. 

Međutim, treba reći da su naši stariji pioniri u posljednjem trenutku za remi promašili “zicer”, odnosno pogodili vratnicu, a da su mlađi pioniri na 0:0 dva puta izlazili “oči u oči” s protivničkim vratarom. Na kraju su treneri Dean i Dragan Načinović stadion napustili malo razočarani, ali i zadovoljni jer je vidljivo da “mlade snage” Kovara mogu parirati velikanu iz Rijeke te da je iz godine u godinu sve manja razlika među momčadima.

Posebno je zanimljivo odakle su momčadi stigle na ovaj susret. Naime, pionirska momčad Rijeke desetak je dana boravila na međunarodnom turniru u Dubaiju, dok su naše pionirske selekcije već duže vrijeme posjećivale samo legendarnu, ali i grbavu Polvericu, u kojoj je vjerojatno najljepši ambijent za treniranje u našem Gradu, pogotovo za burnih dana. Dakle, velika je razlika između Dubaiju i Polverice, ali je višestruko manje između Rijekinih i Rudarovih momčadi, zbog čega smijemo biti ponosni na rad gore spomenutih trenera.


PRVA LIGA NS RIJEKA – MLAĐI PIONIRI

LABIN – Gradski stadion – Sudac: Elvis Brečević (Labin)

RUDAR – RIJEKA 0:3 (0:1)

Strijelci: 0:1 Žlibanović 27′, 0:2 Berisha 41′, 0:3 Srdoč 56′

RUDAR: Terzić, Slivar, Zupičić, Biljuh, Miskić, Rošić, Krištofić, Terković, Nedog, Franković R., Čenaj
Još su igrali: Halilčević, Miskić, Banak, Nišić, Martić
Trener: Dean Načinović

RIJEKA: Mišković, Rajić, Domijan, Gračić, Berisha, Pučić, Žlibanović, Šuke, Kumar, Bradarić, Baraba
Još su igrali: Šarić, Bogolin, Srdoč
Trener: Zdravko Šimić


PRVA LIGA NS RIJEKA – STARIJI PIONIRI

LABIN – Gradski stadion – Sudac: Matej Bezelj (Pula)

RUDAR – RIJEKA 1:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 Gajzler 21′, 0:2 Buljanović 38′, 1:2 Kos 66′-11m

RUDAR: Katičić, Pappalardo (od 47. Rašuo), Kos, Franković N. (od 67. Kalebić Osip), Celić (od 54. Černjul), Juričić, Kocijel, Franković S. (od 36. Burul), Tenčić (od 36. Karić), Peršić (od 67. Stojak), Murtić
Trener: Dragan Načinović

RIJEKA: Tanjić, Ostojić, Pendić, Nedić, Šušnjar, Babić (od 54. Bogdanović), Bossi, Katinić, Gajzler, Buljanović, Flego (od 51. Mendrila)
Trener: Dario Dabac

Updated: 22/03/2018 — 22:20