Kovari ostali u samom vrhu, Čupićevi nogometaši nose trobod iz Dugog Sela !

Erik Šurković, dvostruki asistent na utakmici (FOTO: Erika Mohorović)

Teško je opisati koliko vrijedna pobjeda nogometaša Rudara danas na gostovanju u Dugom Selu. Ponovno nisu u susret ušli na pravi način, ali su do kraja sve ispravili i u Labin nose tri boda.

U 16. minuti je Jelić probio desni bok i povratnom loptom pronašao strijelca za 1:0 Vlatka Martinovića. Nakon toga, događa se možda i ključni trenutak utakmice. Asistent prvog gola, Tomislav Jelić, laktom u glavu udara Makića i bez pogovora napušta teren nakon crvenog kartona.

Samo dvije minute kasnije – poravnanje. Erik Šurković je centrirao iz “skraćenog kornera”, a Tin Ivanović glavom loptu poslao u mrežu. Preokret se dogodio početkom drugog dijela. Sve je napravio Ivan Macan, a branič domaćina je uklizao prije Jokića da labinsko krilo ne poentira, ali je lopta svejedno ušla u gol.

Točku na “i” stavio je kapetan Igor Juričić nakon sjajne asistencije danas odličnog Šurkovića. Rudari tako sada mirno dočekuju gostovanje HAŠK-a u Labinu sredinom tjedna nakon čega bi u Jastrebarsko kod Vinogradara mogli i na derbi kola.


DUGO SELO – Gradski stadion – Gledatelja: 100

TREĆA HNL ZAPAD – 6.KOLO – Sudac: Ante Čulina (Zagreb)

DUGO SELO – RUDAR 1:3 (1:1)

Strijelci: 1:0 Martinović 16′, 1:1 Ivanović 30′, 1:2 Peretin 56′-ag, 1:3 Juričić 88′

Žuti karton: Mamuza, Ivančević (Dugo Selo), Topić, Kurtić, Juričić (Rudar)

Crveni karton: Jelić (28′ Dugo Selo, prekršaj uz korištenje pretjerane snage)

DUGO SELO: Bagarić, Magdić, Peretin, Batarilo-Čerdić, Benković, Skorin (od 81. Martić), Miki (od 87. Ivančević), Bešlić (od 35. Vidović), Martinović, Jelić, Mamuza

Trener: Milivoj Bračun

RUDAR: Pavlić, Šurković, Čudić, Macan (od 90. Fejzić), Juričić, Licul, Ivanović (od 90. Topić), Kurtić, Makić, Maksenčuk, Jokić (od 85. Bembić)

Trener: Franko Čupić

Updated: 23/09/2017 — 18:37