KAPETAN I TRENER PRED HAŠK PORUČUJU: S našeg stadiona bodovi ne smiju odlaziti

Igor Juričić (FOTO: SportNews)

Nakon dvije vezane pobjede, Segesta u Zelenicama i Dugo Selo u gostima, pred nogometašima Rudara je nova provjera. U goste im dolazi momčad koja je po svemu najsličnija „Kovarima“. Naime, zagrebački HAŠK jedini ima mlađi igrački kadar od Rudara, teže nadigravanju i uvijek igraju otvoreno. To ih je za sad koštalo dva domaća, treba ipak naglasiti očekivana, poraza od po mnogima dva najveća favorita lige (Vinogradar u drugom kolu 1:4, i Opatija u prošlom 1:2).

Istina remizirali su doma s novakom Udarnikom, ali uz tri postignuta gola. U svakom slučaju u Labin stiži „otvorenog garda“, spremni za nadigravanje. Ne treba dvojiti koliko bi nova pobjeda podigla samopouzdanje „zeleno-crnih“ jer bi ih prije puta u Mladinu kod najbolje momčadi lige, učvrstila na petom mjestu, kojemu se ni najveći optimisti, prije početka lige, nisu nadali.

Kad je igrački kadar u pitanju, u odnosu na Dugo Selo, Labinjani će biti jači za Načinovića i Škopca. Raduje i vijest da se, nakon nalaza magnetske rezonance, od ponedjeljka u treninge uključuje i Viktor Marić, pa će Čupić već za Vrbovec imati puno širi igrački raster, naravno ako u srijedu nitko od „duplih” žutih (Kurtić, Šurković, Licul i Juričić) ne dobije treću ovosezonsku javnu opomenu.

Labinski strateg je po vokaciji vječiti optimist, pa tako gleda i na susret protiv Zagrepčana: “Pobjeda u Dugom Selu je ionako odličnu atmosferu još više pojačala. Dečki su spremni, iako imamo poteškoća s treninzima zbog kiše, vjerujem da ćemo u srijedu biti pravi i osvojiti nova tri boda.”

Kapetan Juričić očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu, ali i on je optimist u pogledu konačnog ishoda: “Svaka momčad u ovoj ligi je vrijedna respekta i nema loših momčadi, pokazala je to Segesta, a siguran sam da će to dokazati i HAŠK. Međutim, mi ćemo dati sve od sebe kako bi domaći poraz protiv Zagorca učinili iznimkom. Naš stadion mora biti utvrda iz koje ne puštamo bodove.”

U želji da omogući što većem broju gledatelja da prisustvuje utakmici Rudar i HAŠK su se dogovorili da ona, umjesto u planirani 16:00 sati, počne sat kasnije, dakle u 17:00. A u Zelenicama su napravili i jednu malu akciju za svoje navijače, svi koji kupe ulaznice za preostalih šest utakmica jesenjeg dijela (HAŠK, Vrbovec, Maksimir, Vrapče, Špansko i Dubrava), na poklon dobivaju klupski šal.

Povjerenik za suđenje Ivan Peraić dijeljenje pravde povjerio je kvartetu svojih sugrađana: glavni je Antun Lukić, pomagat će mu uz aut liniju Nenad Marušić i Igor Bahun, a s malim semaforom Miran Maržić.

Zadnji put je delegat bio uz Zaprešića, a ovaj put je Povjerenik natjecanja; Damir Stipković, imao više sluha za
žiro račun Rudara, pa je delegirao Robija Fonovića iz Tupljaka kod Pazina.

Updated: 26/09/2017 — 9:55