Rudar Trans Euro poražen u Pazinu

Nogometaši Rudara Trans Euro jučer su poraženi u Pazinu, na gostovanju u kojem su u tri minute primili dva pogotka koja su značila da će bodove morati tražiti na drugim mjestima.

No, krenuli su dobro u susret.  Toni Rudan iskoristio je jednu pogrešku zadnje linije Pazinjana i sjurio se sa desne strane u pazinski kazneni prostor. Pokušao je odličnim udarcem, no Denić je krajnjim naporom ukrotio opasnost.

Pazinka je uzvratila sredinom prvoga dijela. Oba je puta glavna rola pripala Brazilcu Souzi. Najprije je pokušao glavom, no bio je to prelagan posao za Tonya Macana, a nakon toga u 25. minuti isti igrač pokušao je iz slobodnog udarca sa 25 metara, no nije pronašao cilj.

Pokušali su Labinjani preko Kurtića u 34. minuti nakon odlično izvedenog kornera Stepčića, no dojam je da je Kurtićev trzaj glavom bio presnažan. Posljednja prilika u prvome dijelu otišla je na stranu Pazinke. Rabar nije iskoristio smušenost labinske obrane, pa vratar Rudara ipak brani njegov slab pokušaj.

I onda na početku nastavka ‘blitzkrieg’ Pazinjana. Najprije je u 48. minuti centaršut Ivetca pronašao usamljenog Rabara na drugoj vratnici koji glavom poentira za vodstvo, a samo dvije minute kasnije Tanković šalje dubinsku loptu za Maružina koji lomi kompletnu zadnju liniju Rudara i topovski zakucava loptu za 2:0 Pazinke.

Do 75. minute gledali smo uspavanku u drugom dijelu. Tada je Macan imao prigodu da pokuša vratiti Rudar u igru, no nije dobro reagirao na Stepčićev centaršut, te su Pazinjani zasluženo započeli svoje slavlje.


PAZIN – Gradski stadion – Treća HNL Zapad – 6. kolo – SUDAC: Mateo Čalić (Marčana) POMOĆNICI: Diego Biljuh (Marčana) i Ivan Jakičić (Poreč)

PAZINKA PAZIN – RUDAR TRANS EURO 2:0 (0:0)

Žuti kartoni: Pavat, Pinčan (Pazinka Pazin), Načinović (Rudar Trans Euro)

Strijelci: 1:0 Rabar 48′, 2:0 Maružin 50′

PAZINKA PAZIN: Denić, Pavat, Pinčan, Zgrablić (90. Peršić), Matika, Rabar, Tanković, Ivetac (66. Ban), Souza, Žgomba (46. Kovačević), Maružin (87. Flegar)

Trener: Elvis Brajković

RUDAR TRANS EURO: Macan T., Načinović, Golja, Giljanović, Macan I., Juričić (46. Pavlović), Rudan, Licul, Boucaux (64. Ban), Kurtić, Stepčić (77. Van Wey)

Trener: Zoran Škerjanec


Updated: 03/10/2021 — 6:21