NAJAVA KOVARSKE UTAKMICE NA CRESU – Van Wey: “Možemo pobijediti na Cresu, ali za to moramo biti pravi!”

U Labinu se lakše diše. Sedma pozicija koju je dovela treća pobjeda u sezoni, prošle subote protiv Naprijeda, omogućila je Kovarima miran rad tijekom aktualnog tjedna, a sada moraju na novo zahtjevno gostovanje.

Cresani imaju tek dva boda manje, a momčad koju predvodi Kevin Ed Kokorović može biti mnogo toga, ali ne i nekvalitetna. Uz Kokorovića, tu je i kapetan Plumb Jusufi, ali i talentirani vratar Nikola Vidović koji je prošle sezone bio Kovar.

Dodajmo tu još iskusnog Danijela Lazića te još jednog bivšeg igrača Rudara Trans Euro, Kevina Kalanja, ofenzivnog veznjaka pa ćemo dobiti jasnu predodžbu raznolike kvalitete kakvu na raspolaganju ima trener Tihomir Bašić.

I Labinjani imaju pregršt ‘majstora’ u svojim redovima, s time da jedan od tih ove subote neće moći igrati. Radi se o Toniju Rudanu koji je protiv Naprijeda zaradio treći žuti karton. Zbog tog izostanka i još nekih, veću minutažu će sigurno imati jedna od pozitivnijih priča ove jeseni u Labinu.

Njegovo ime Chase Van Wey, u Labin je stigao s velikom željom da igra trećeligaški nogomet, a na račun svog ponašanja i truda da govori hrvatski jezik, postao je omiljen u svlačionici. Da bi po Kovare stvar bila bolja, radi se i o kvalitetnom igraču.

„Veoma sam sretan ovdje u Labinu i ugodno mi je. Grad obožavam, ima lijepi pogled na Rabac i more. Oduševljen sam i gastronomijom, restoranima i kafićima, a ljudi su veoma dobri domaćini gdje god dođemo. Također, nakon ovog vremena u klubu, jasno mi je kako se radi o organiziranoj instituciji u kojoj je gušt igrati. Očekivanja su visoka, priznaju se samo pobjede, ali je isto tako ugodno okruženje u kojem čovjek može trenirati i igrati te voljeti nogomet. Sada mi je puno lakše, upoznao sam svih u momčadi, pomogli su mi u prilagodbi i lakše mi je igrati“, rekao je simpatični Chase pa dodao:

„Za trećeligaški rang, ovo je visoka razina nogometa. U proteklih mjesec dana ostvarili smo neke važne pobjede i atmosfera je kudikamo bolja. Nemam dvojbi oko toga možemo li pobijediti Cres, ali za to moramo odigrati zaista dobru utakmicu. Imali smo odličan tjedan na treningu, svi smo spremni!“

Utakmicu koja na Cresu počinje u 16 sati sudi talentirani riječki sudac Marko Tićak. Pomoćnici će mu biti Ivan Šantić i Igor Bahun iz Rijeke, a iz istog grada dolazi i delegat Rajko Planinić.


Updated: 15/10/2021 — 15:12