Selekcije U11 i U14 se sretno vratile s turnira u Makarskoj

Zajednička slika nakon utakmice s Dinamom

Jučer su sretno s turnira u Makarskoj stigli mladi nogometaši Rudar Trans Euro. Na poznatom turniru „Mali Zmaj“ u organizaciji RNK Zmaj iz Makarske, labinski je klub sudjelovao s dvije selekcije, U11 i U14.

Starija generacija u turnir je krenula s pobjedom protiv DNK Talenta iz Splita, a drugi dan su poraženi od Dubrave TK i Osijeka, kasnijeg osvajača turnira. U posljednjoj utakmici u skupini poraženi su minimalno, golom u posljednjoj minuti, od zadarske Abecede Sporta.

Dok jedna selekcija igra, druga bodri s tribina

Trener Elvis Uravić je nakon turnira rekao: „Prije svega, pohvale organizatorima turnira, s razlogom je ovaj turnir na ovakvom glasu. Rezultatski, nemamo zašto biti nezadovoljni, Dubrava TK i Osijek su u ovom trenutku iznad nas, a jedino mi je žao što nismo turnir završili makar s remijem. No, obzirom na viroze koje su nas tamo uhvatile i „gipseve“ koji su spriječili neke igrače da zaigraju, skraćena rotacija i umor su napravili svoje. Mi nastavljamo trenirati kako bismo se približili onima iznad nas, a za kraj velika zahvala i roditeljima na svemu.“

Selekcija U11 u turnir je krenula s dva poraza, od Croatie Zmijavci i domaćina Zmaja, da bi u posljednjoj utakmici s 4:1 bila bolja od Glavica što im je omogućilo ulazak u osminu finala. No, tamo ih je čekao veliki Dinamo, na kraju viceprvak turnira.

Antonio Stepčić, trener mlađe selekcije Labinjana na turniru u Makarskoj, rezonira: „Dečki i moje dvije ‘kraljice’ su bili fantastični i jako mi je drago da su za nagradu dobili utakmicu protiv Dinama koju će sigurno pamtiti. Općenito, ovakav turnir je iskustvo koje će im ostati i puno donijeti u razvoju, ali i nogometno. Hvala organizatorima, klubu i roditeljima na podršci i pomoći.“

Za kraj, spomenimo i da je član NK Rudar Trans Euro, Petar Mitrović, na turniru sudjelovao s U14 selekcijom Rijeke koja je na kraju završila na drugom mjestu, izgubivši u finalu od Osijeka. Petar je u četiri susreta postigao čak četiri pogotka, od čega i jedan odlučujući za finale.

Nina Rašuo i Maila Šumberac, nogometašice U11 selekcije

Updated: 27/09/2021 — 12:24