Juniori Rijeke minimalno pobijedili Kovare, ali ih i propisno istukli

Nogometaši Rudara Trans Euro večeras su, u svojoj drugoj ovoljetnoj pripremnoj utakmici, minimalno poraženi od juniora Rijeke. Gosti su, osim što su domaćina pobijedili, uspjeli i dobro „istući“ Kovare.

Pomalo nesvakidašnja atmosfera, čvrsti i agresivni juniori su s terena tijekom utakmice udaljili seniore Floridana i Dadića, a ozbiljnost ozljede još uvijek nije poznata. Iskusniji igrači Rudara Trans Euro Načinović, Kurtić, Rudan i Stepčić u više navrata su uspjeli kontrolirati svoje reakcije nakon oštrih prekršaja gostiju, ali nažalost to nije i Ivan Macan koji je u posljednjoj minuti nasrnuo na protivnika i zaslužio bi crveni karton, da sudac Brečević nije sudio kraj.

Što se same igre tiče, uz puno dinamike i ritma, gledatelji su vidjeli veliki broj prigoda, većinom od strane domaćina. Golja je bio dvaput u matnoj situaciji, Rudan jedanput, a dva udarca Stepčića su okončana u bloku kad su loptu već svi vidjeli u golu. Kovari su imali i nekoliko jako opasnih kornera, nakon sjajnih centaršuta Dadića i Stepčića, najbolje prigode glavama nisu pogodili Načinović i Licul.

Juniori Rijeke do pobjede su stigli fantastičnim golom Noela Bilića koji je na suparničkoj polovici u jednom trenutku uzeo loptu i kao „metak“ se sjurio kroz kovarsku formaciju da bi stigao na rub šesnaesterca i lijepo pogodio suprotni kut. Osim toga, Blažina i Basanić, svaki su po jednom imali odlične reakcije, nakon udaraca mladih Riječana.

RUDAR TRANS EURO – RIJEKA (juniori) 0:1 (0:1)

Strijelac: 0:1 Bilić 11′

RUDAR: Macan T., Licul, Kurtić, Načinović, Dadić, Giljanović, Floridan, Rudan, Stepčić, Golja, Macan I.

Još su igrali: Blažina, Basanić, Kos, Celić, Hrvat, Malkić, Juričić, Miškulin

Trener: Zoran Škerjanc

RIJEKA (juniori): Frigan A., Ušalj, Bodetić, Franković, Rudić, Galešić, Babić, Simčić, Bristrić, Bilić, Delibegović

Još su igrali: Tanjić, Zuliani, Bujas, Ivanković, Begović, Valjan, Gajzler, Čulina, Traub i Sesvećan

Trener: Dragan Tadić

Updated: 30/07/2021 — 23:23