PROSINAČKI TRANSFERI | Potpisao Valentino Stepčić, vraća se Kovačević, Bilić i Čudić na odlasku

Bilo je govora i ljetos, međutim, nije pao brzi dogovor kao krajem ove 2020. godine. Od danas NK Rudar u svom kadru ima povratnika Valentina Stepčića. Nisu sve klupske strukture bile za dolazak Stepčića, međutim, presudio je stav sportskog direktora Nedjeljka Josipovića.

Nije da je popularni Step nedokazan, dapače, teško da na trećeligaškom Zapadu ima igrača njegovog životopisa (Rijeka, Bela Krajina, Zagreb, Istra 1961, Cibalia, Anagennisi, Stuttgart Kickers), a ni 30 ljeta na plećima nisu nikakav minus, dapače, bude li njegovo iskustvo uz nesporno nogometno znanje pratio i sportski motiv i zdravlje mogao bi ovo biti Rudarov posao godine.

„Sigurno je da se lijepo vratiti doma. Rudar je moj klub i zbog toga nisam previše dvojio. Dogovorili smo se u pet minuta, a Rudar je pokazao kakav je klub. Nadam se da ćemo ostvariti klupske ambicije“, kratko je na potpisivanju poručio Valentino Stepčić.

Sportski direktor Nedjeljko Josipović osvrnuo se na ove prosinačke transfere: „Prije svega, velika zahvala kapetan Čudiću za sve ove godine, žao nam je što odlazi, ali isto tako shvaćamo situaciju. Što se tiče Bilića, nažalost, ali i na sreću, Rudar ima dva najbolja stopera lige i pokraj te žestoke konkurencije, teško mu je čekati nečiju grešku. Njemu je u interesu da igra, a i nama, pa bih rekao da je ovaj odlazak plod dobre suradnje s Cresom. Nadam se da ćemo ga vidjeti na ljetnim pripremama Rudara. Drago nam je i da nam se vratio Pino Kovačević, pozitivac i veoma koristan igrač, a o Stepčiću ne treba trošiti riječi, naravno da mi je drago vidjeti ga opet u zelenocrnom dresu.“

Osim angažmana Stepčića u zeleničku svlačionicu se, dakle, vratio i Opatijac Pino Kovačević, a Anton Bilić će zbog velike konkurencije na obrambenim pozicijama veću minutažu potražiti na Cresu gdje su već labinski nogometaši Jašarević i Maksenčuk.

Ervin Čudić se oprašta od kovarskog dresa zbog radnih obveza, obzirom da njegova tvrtka seli sa Štrmca u Buzet. Očekuje se postepeno uključenje rekonvalescenata Hrvata i Basanića, te Leona Petrovića koji se potpuno oporavio. S prvom momčadi će pripreme i kontrolne utakmice odraditi i juniori Juričić i Murtić, no prije toga ih očekuje ozbiljan razgovor sa sportskim direktorom Josipovićem, posebno potonji kojemu će uvjet biti da mali u potpunosti podredi velikom nogometu.

Prvi trening Kovari će imati u ponedjeljak 18. siječnja. Tri dana ranije očekuju ih testiranja pod vodstvom poznatog pulskog trenera za tjelesnu pripremu Elvisa Peršića koji će brinuti o tome barem u pripremnom periodu.

Labinjani prvu kontrolnu utakmicu igraju u subotu 31. siječnja na Rujevici, da bi četiri dana nakon toga u Medulinu odmjerili snage s juniorima Istre 1961. U subotu 6.2. na rasporedu je gostovanje u Opatiji, a u srijedu 10.2. u rovinjskoj Valbruni. Generalku prije utakmice 1/8 finala Kupa Hrvatske u Oriovcu, koja je na rasporedu u nedjelju 21.2. u 14:30 sati, Kovari će imati osam dana ranije na Krku.

Tko ne bude imao punu minutažu u Oriovcu čeka ga kontrolna utakmica protiv Velog Vrha na Tivoliju u srijedu 24.2. Generalka je planirana za subotu 27.2. protiv Uljanika. Treba napomenuti da Rudar, ako prođe uspješno Slavoniju, prije Buja u prvom kolu nastavka planiranih za 6.3. tri dana ranije u Zelenicama očekuje utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske protiv pobjednika susreta Šibenik-Istra 1961.

Updated: 31/12/2020 — 13:31