Rudar nastavio sa treninzima, Labinjani se oštro protive prekidu natjecanja

Večeras su nogometaši Rudara, nakon desetodnevne samoizolacije, nastavili sa treninzima i pripremama za završnicu polusezone. Trener Brajković je na raspolaganju imao 11 prvotimaca.

Uz rekonvalescente: Petrovića, Basanića, Hrvata i Bilića večeras su izostala i preostala trojica, od ukupno šestorice, kojima je  test na covid-19 bio pozitivan, dok su Malkić i Haličević trenirali sa juniorima, pošto ih danas u Opatiji očekuje prvenstvena utakmica I NL NS Rijeka, a četvorica su bila opravdano odsutni. Ali, svi bi oni, osim kvarteta rekonvalescenata, trebali biti u rosteru za subotnju utakmicu 11. kola protiv Uljanika na Verudi.

Situacija sa pandemijom donijela je dosta dvojbi i nepoznanica, pa pojedinci već sad zagovaraju prekid natjecanja, a neki to rade čak i samoinicijativno, pozivajući se na neobvezujuće preporuke nekih lokalnih institucija. Iako su do sad imali čak tri momčadi u samoizolaciji (seniori, juniori i kadeti) i čak sedmoricu pozitivnih, u Zelenicama su odlučni sezonu okončati, po svaku cijenu: „Mi smo za bezuvjetni nastavak natjecanja po unaprijed zacrtanim pravilima. Najgore je sad prekinuti jer bi zaostatak na proljeće bilo teško nadoknaditi. A, tko zna što nas sve čeka u ožujku, možda krenemo tek u travnju. Razgovarao sam sa našim igračima koji su bili pozitivni, nisu imali nikakve posljedice po zdravlje“, kaže predsjednik Rudara Remzo Zalihić.

Pojava Covida19 u Zelenicama, izazvala je kontraverze i polemike, kako u regiji – tako i u labinskim sportskim krugovima, no Zalihić je rezolutan: „Dušebrižnicima poručujem da ne upiru prstom u nas, bolje bi im bilo zasukati rukave i rješavati svoje probleme. Nas ne zanimaju polu-privatno isforsirane preporuke, koje u biti služe pojedincima za manipulacije. To je već otišlo predaleko, zbog par klubova koji, prvenstveno uslijed nerada  i neodgovornosti svog vodstva, trebaju otići u niži rang natjecanja pokušava se čak i preko politike izvršiti pritisak na Županijski stožer kako bi se prekinula natjecanja. Očito, oni koji su doveli svoje klubove na rub provalije, žele za sobom povući i ostale. Mi se oštro protivimo tome, te ćemo se pridržavati samo odluka stvarno nadležnih, prije svih HNS-a i našeg epidemiologa. Za sad smo imali tri takve odluke i sve tri smo poštovali u cijelosti. Sve ostalo su tračevi bez pokrića.“

Hoće li se ova situacija odraziti na trenažni proces, a napose na utakmice kad je u pitanju odziv igrača: „Može biti manjih problema zbog radnih obveza, ali tu smo da ih rješavamo. Svatko sa svoje strane treba učiniti sve kako bi sezonu okončali na najbolji način. Situacija je složena, ali ni dosad nismo tražili alibije u trivijalnim stvarima, već su se svi, od uprave do igrača i trenera, maksimalno trudili odgovorno izvršavati svoje obveze. Očito taj obostrani trud vide i naši sponzori, pa smo, zahvaljujući njihovom razumijevanju, već danas svima isplatili zaslužene naknade i premije za listopad. Stoga je logično i dalje očekivati maksimalnu odgovornost i zalaganje cijele momčadi. Mislim da u tom pogledu u klubu postoji obostrani respekt, i da svatko odgovorno radi ono za što je zadužen.“

Da podsjetimo, Labinjane u dva nadolazeća tjedna očekuje pakleni ritam „utorak-subota“, u kojima će morati odigrati pet utakmica. Najprije  u subotu, sedmog studenog gostuju na Verudi kod Uljanika, a tri dana kasnije po Kotorom kod vodeće Crikvenice.

Slijede utakmice u Zelenicama, protiv Rovinja 14. i Naprijeda 17. studenog, a četiri dana kasnije posljednja u ovoj polusezoni u Pazinu. Utakmica osmine finala Kupa Hrvatske, protiv Oriolika u Oriovcu planirana je za nedjelju šestog prosinca. Za taj susret ne fali motiva, „Kovari“ su čvrsto odlučni „stisnuti zube“ da bi u Slavoniji dosegnuli najveći uspjeh u 75-ogodišnjoj povijesti kluba.

Kad smo kod tog jubileja, nakon što je tim povodom propalo gostovanje državnog prvaka Dinama, gotovo je sigurno da 28. studenog neće biti ni planirane utakmice protiv selekcije Istre. Zelena Noć je već odavno otkazana, pa još, ovisno o epidemiološkoj situaciji,  ostaje nada da se do kraja godine održi, minimalno proširena, obvezna sjednica Skupštine kluba, na kojoj bi bile uručene tri ovogodišnje stalne nagrade za „Životno djelo“ i proglašeni najbolji nogometaši u 2020. godinu.

Updated: 02/11/2020 — 20:26