Borbeni Kovari osvojili bod u Puli, Bulat ‘skinuo’ penal

Sva je sreća da se za današnji derbi Uljanika i Rudara nije plaćala ulaznica. Igrači su bili voljni, nije to sporno, ali nivo kvalitete igre ne bi zadovoljio ni županijske razine. 

Zato su najmanje krivi djelatnici na stadionu i nogometaši u Uljaniku, ali izvještaj s današnjeg derbija treba početi s informacijom kako je teren na Verudi u zabrinjavajuće lošem stanju. U prvih 20 minuta obje su se momčadi pokušavale dodati dvaput u nizu ispravno, ali to nije polazilo ni jednima ni drugima.

Početak je obilježio veliki broj kornera, s jedne i druge strane, a Bulat je upisao jednu lijepu obranu u šestoj minuti. U 35. minuti prvo uzbuđenje, nažalost. Naime, sudar glavama dogodio se na kutu šesnaesterca, a sudac Jelenčić pokazao je na “bijelu točku”. Međutim, činjenica je da je igrač domaćina Dino Radetić morao u bolnicu na šivanje.

No, udarac Vigana Hoxhe s “kreča” odlično brani stasiti Marino Bulat pa ostaje 0:0. Uljanik je imao zrelije prigodu, a ona u nadoknadi prvog dijela mogla im je donijeti vodstvo. Bulat je sjajno refleksno obranio udarac glavom s peterca Nikole Bogdana.

Labinski vratar lijepo je reagirao i u 61. minuti kada Hisa Ramadani puca iz voleja sa ruba šesnaesterca. Uljanik, kao fizički dominantna momčad, imao je više loptu u polovici Rudara, ali daleko je to od posjeda. Rudari će zadovoljno kući jer bod s Verude nije lako ostvariv cilj, a Brodograditelji nastavljaju svoj pozitivan niz.


PULA – SRC Veruda – III HNL ZAPAD –  11. KOLO
SUDAC: Vedran Jelenčić (Kastav) POMOĆNI SUCI: Hrvoje Mađarić (Vrsar) i Nenad Marušić (Matulji) ČETVRTI SUDAC: Antonio Melnjak (Rijeka) DELEGAT: Robert Jelić (Rijeka)

ULJANIK – RUDAR 0:0 (0:0)

Žuti kartoni: Bogdan, Hoxha, Kolić, Jokić (Uljanik); Golić, Bembić, Golja (Rudar)

ULJANIK: Macan, Bogdan N., Stošić (od 62. Dubravac), Ramadani, Bogdan L., Jokić, Blašković (od 80. Krasniqi), Kajtazi, Hoxha, Petrović, Radetić (od 36. Raković).

Trener: Saša Kolić

RUDAR: Bulat, Urošević (od 87. Čudić), Rudan (od 90. Ivančić), Macan, Bembić (od 64. Golja), Licul, Dadić, Kurtić, Golić I., Golić D. (od 46. Hasanbegović), Miškulin.

Trener: Elvis Brajković

Updated: 07/11/2020 — 17:33