NAJAVA | Jadran-Rudar | “Može se uzeti tri boda”

Porečki Jadran i labinski Rudar sutra s početkom u 16:30 sati na Velom Joži igraju derbi petog kola Treće HNL Zapad. Više nije ni upitno, vjerojatno se radi o dva najkvalitetnija istarska predstavnika u toj ligi, pogotovo otkako su stigla najnovija pojačanja u te klubove.

Jadran je u protekla dva tjedna doveo najprije sjajnog Emanuela Valentu koji je i u prošlom kolu pokazao kvalitetu, a sada je stigao i mladi Noel Žiković iz redova juniora Istre 1961. Trener Dalibor Šuran je veoma oprezan:

„Očekuje nas jedna teška i tvrda utakmica protiv jako neugodnog protivnika koji je u uzlaznoj formi i koji po meni ima najboljeg napadača u ligi, Macana, a koji uz pomoć Petrovića i Golje mogu napraviti svakoj momčadi u ligi velikih problema. Opasni su u prekidu i disciplinirani u fazi obrane“, krenuo je Šuran pa nastavio:

„Mi se dižemo u formi, napokon smo se kompletirali, najviše zbog poslovnih obaveza, a i sam Valenta nam je donio novu dimenziju u igri. Ako ponovimo prvo poluvrijeme iz Pazina, mislim da ćemo stvoriti dosta problema Rudaru. Veseli me što smo dosad u svim utakmicama stvarali puno šansi, ali je i realizacija jasan problem. U subotu nećemo imati puno prigoda kao dosad jer je Rudar momčad koja se dobro brani te ćemo morati svaku iskoristiti“, završio je Šuran objasnivši kako ima gotovo kompletnu momčad na raspolaganju jer će nedostajati samo Denis Tikas.

Njegov kolega Elvis Brajković je nakon susreta s Cresom pohvalio ligaško natjecanje: „Imam osjećaj da nemamo uopće lagan raspored, tako je vjerojatno svima u ligi. Idemo u Poreč, sigurno će biti teško, tvrdo, neizvjesno. Meni samo smeta širina kadra, malo nas nedostaje, zbog toga još jednom svaka čast dečkima na dosad ostvarenom“, rekao je Brajković, vjerojatno se osvrnuvši na činjenicu da je Miškulin ozlijeđen, a da je nekolicina juniora do prije par dana bila u samoizolaciji pa je kadar Labinjana bio podosta smanjen.

Raspoloženi Ivan Macan je pred susret za RudarTV poručio: „To je nama poznat derbi, Jadran je dobra momčad, bit će jedna teška utakmica, ali mislim da se kod njih može igrati nogomet i uzeti sva tri boda.“

Susret na Velom Joži od 16:30 sude Zagrepčani Vlatko Mlinarić, Emir Trklja, Tomislav Mioković i Davor Ješić, a nadgledat će ih delegat iz Štinjana, Neven Jadreško.

Updated: 25/09/2020 — 7:18