Kovarska ‘Kobra’ triput ugrizla Cresane, bodovi ostali u Labinu

Rudar je upisao novu domaću pobjedu, treću uzastopnu u Trećoj HNL Zapad ove sezone, a prije susreta dosadašnji vratar Livio Legac je od sportskog direktora Nedjeljka Josipovića primio poklon obzirom na odlazak u Trst na fakultet.

Solidan ulazak u utakmicu imali su Labinjani. U desetoj minuti Golja sjajno poslužuje Uroševića na 15 metara, ali njegov udarac odlazi tik pored gola. Pet minuta kasnije David Golić upošljava svog brata Ivana „na stranu“, a ovaj oštrim centaršutem pronalazi Ivana Macana koji glavom zabija za 1:0.

Imao je Rudar odličnu prigodu i u 22. minuti, ali je nakon ubačaja prodornog Golje u posljednji trenutak blokiran Čudić. U posljednjim trenucima prvog dijela Cres dolazi u polovicu domaćina, Cianci bježi pažnji domaćih te ubacuje u sredinu gdje mirno poentira mlađahni Antonio Matić.

U drugom dijelu oba su sastava izgledala neraspoloženo, ali su Rudari bili malo bliže protivničkom golu. Ipak, Čudić biva srušen u šesnaestercu Cresa u 70. minuti, a Ivan Macan preciznim udarcem pogađa za 2:1, iako je Zmajla pogodio stranu.

Labinski napadač imao je odličnu prigodu i u 83. minuti, ali Zmajla odbija njegov šut u polje. Točku na „i“ postavio je, tko drugi nego, Macan, ponovno na asistenciju imenjaka Golića.


LABIN – Gradski stadion – III HNL ZAPAD – 4. KOLO
SUDAC: Mladen Komesar (Zagreb) POMOĆNI SUCI: Zlatan Bilić i Ivan Jović (oba Zagreb) DELEGAT: Dean Caput (Rijeka)

RUDAR – CRES 3:1 (1:1)

Strijelci: 1:0 Macan 14′, 1:1 Matić 45′, 2:1 Macan 70′, 3:1 Macan 88′

Žuti kartoni: Golić I., Golić D. (Rudar) Matić, Kinkela, Crnovršanin, Cianci (Cres)

RUDAR: Bulat, Načinović, Urošević, Čudić (80. Ivančić), Macan, Dadić, Kurtić, Golja (88. Hasanbegović), Golić I., Golić D., Krizmanić (56. Licul)
Trener: Elvis Brajković

CRES: Zmajla, Nikolić, Kinkela, Matić (78. Jakovac), Jusufi, Zubović, Crnovršanin, Jovanović (70. Baljak), Smolčić, Kučinić, Cianci.
Trener: Tihomir Bašić

Updated: 19/09/2020 — 19:53