Rudar u finalu Kupa Istre!

Nogometaši Rudara su danas u polufinalu Kupa Istre na pulskoj Verudi zasluženo izborili finale protiv Pazinke koje se naredne subote igra na rovinjskoj Valbruni. Uljanik je imao dobre periode igre, ali danas je morao priznati poraz.

Rudar je poveo u 22. minuti. Luka Miškulin je izveo korner, a Antonio Načinović “nebeski” skočio i glavom pogodio za 0:1. Rješenje pobjednika ovog polufinala dogodilo se nakon sat vremena igre.

Saša Urošević centrirao je s desne strane, a Ivan Golić poentirao glavom za 0:2. Ipak, Brodograditelji se ne predaju, a Kovari pomalo padaju pa u 75. minuti Patrik Dubravac donosi nadu domaćinu.

Ipak, usprkos napadima Uljanika, u 90. minuti se trese za njih “kriva” mreža. Pažnji njihove obrane pobjegao je Leon Petrović i “zakucao” loptu za 1:3 i slavlje Labinjana.


PULA – Stadion Veruda – KUP ISTRE – POLUFINALE
SUDAC: Goran Baršić (Poreč) POMOĆNI SUCI: Ivan Jakičić i Perica Nikolić (Poreč) DELEGAT: Lara Bulić (Sv. Katarina)

ULJANIK – RUDAR 1:3 (0:1)

Strijelci: 0:1 Načinović 22′, 0:2 Golić 58′, 1:2 Dubravac 75′, 1:3 Petrović 90′

Žuti kartoni: Trešnjić, Hoxha, Jokić, Radetić (Uljanik) Golić, Dadić (Rudar)

ULJANIK: Kraljević, Bogdan N., Mofardin, Petrović, Batelić (72. Raković), Trešnjić (64. Dubravac), Jokić, Blašković (59. Leonardelli), Kajtazi, Hoxha, Radetić (90. Ivančić)

Trener: Saša Kolić

RUDAR: Legac, Načinović, Bilić, Urošević, Macan, Miškulin (54. Ivančić), Petrović, Grbac (59. Golja), Dadić, Golić I., Golić D. (67. Hasanbegović)

Trener: Elvis Brajković

Updated: 16/08/2020 — 20:19