Gradonačelnik Glavičić ispratio Rudare u novu sezonu

Svečano je bilo večeras na gradskom stadionu u labinskim Zelenicama. Gradonačelnik Labina, Valter Glavičić, upriličio je, u povodu osvajanja Kupa Istre, prigodan prijem za nogometaše Rudara, te ih na svojevrstan način ispratio u nadolazeću sezonu III HNL Zapad, u kojoj Labinjani imaju dosta visoke ciljeve, a koju otvaraju u subotu 29. kolovoza od 17:30 sati, na svom terenu protiv momčadi Buja.

Prvi čovjek Labina je za ovu prigodu dao izraditi i posebne medalje zahvale kao trajnu uspomenu na ovaj događaj, dok su mu se nogometaši odužili prigodnim poklonima. Naime kapetan Kovara Ervin Čudić uručio mu je loptu i uramljen dres s rovinjske finalne utakmice protiv Pazinke, potpisan od strane svih nogometaša i članova stručnog stožera.

U sklopu ove male ceremonije sportski direktor Nedjeljko Josipović poklonio je također uramljen dres s potpisima svih nogometaša Sanjinu Grpcu koji nakon 18 mjeseci odlazi iz Rudara. U svom kratkom prigodnom obraćanju nogometašima i članovima stručnog stožera gradonačelnik Labina je istaknuo:

„Prije svega, koristim trenutak da vam se svima zahvalim i da vam uistinu čestitam. Došlo je vrijeme kada Labin ima jednog stabilnog, pravog, kvalitetnog, a rekao bih i jedinstvenog trećeligaša. Mislim da se stvari nikada ne događaju slučajno, puno je tu rada vas igrača,  trenera, uprave i kockice se polako slažu. Ponosan sam na vas! Bilo je teških vremena, kriza i svega pomalo u ovih 75 godina, ali Rudar je uvijek tu“, rekao je Glavičić pa se zahvalio na svemu Sanjinu Grpcu i zaželio mu sreću u budućnosti te nadodao za kraj:

„Nadam se da ćete ostati prava škvadra i prava momčad, imate uvijek vjerne navijače, mislim da ste na pravom putu i siguran sam da još puno lijepih stvari dolazi u budućnosti. Treneru Elvisu Brajkoviću želim dobrodošlicu u naš grad, neka postane pravi Kovar, a vama da ostanete prava škvadra i dalje“, obrativši se igračima.

Na kraju se nogometašima obratio i predsjednik kluba Remzo Zalihić, koji je u par rečenica pojasnio ambicije za narednu sezonu: „Realno imamo momčad za sami vrh što i naše ambicije logički usmjerava prema kvalifikacijama za II HNL. Naravno da to nije imperativ, ali zašto ne probati ako se ukaže prilika. Zasad vjerojatno nećemo dodatno pojačavati momčad, već ćemo sačekati polusezonu. A tad, budemo li u vrhu, presložit ćemo se u hodu i pojačati s dva-tri nogometaša iz bližeg okruženja i pokušati izboriti plasman u II HNL. S nekima smo već obavili razgovor.“

Rudari su večeras obavili i mini foto-session za potrebe klupske web-stranice i za prigodan novogodišnji kalendar, te promovirali dres za novu sezonu, što će se moći vidjeti ovih dana na društvenim mrežama.

Updated: 27/08/2020 — 22:27