TROFEJ LABINSKIH RUDARA | Poznati sudionici završnica turnira po kategorijama, u prvi plan iskočio sjajan potez riječkog trenera

Subota je bila rezervirana za najveći broj utakmica na ovogodišnjem Trofeju Labinskih Rudara. Na tri terena odigralo se čak 49 susreta od kojih je većina bila napeta i uzbudljiva.

Prije nego spomenemo klubove koji su izborili završnicu, nužno je naglasiti potez trenera Rijeke u kategoriji U11 Stipe Karduma koji je izmamio pljesak tribina na Vinežu. Naime, pri rezultatu 1:0 za porečki Jadran, sudac je dosudio jedanaesterac za Riječane, a trener je, uvidjevši pogrešku suca, sugerirao svom mladom igraču da promaši najstrožu kaznu.

Jasno, kako je nogomet izrazito poštena igra, Riječani su i nakon tog jedanaesterca uspjeli do kraja preokrenuti rezultat, iako je bilo malo vremena do kraja. Može se reći – sreća prati hrabre i poštene! Još jednom svaka čast treneru Kardumu.

Iako će sve momčadi U9 kategorije i u nedjelju na teren, spomenimo da su u najjaču skupinu, onu za prvaka, ušli Borac iz Kneževih Vinograda, Rijeka, Zamet i Opatija. U kategoriji U11 ujutro su, od 8:40 u Rapcu, na rasporedu četvrtfinala gdje se sastaju Rudar-Jadran, Donji Miholjac-Jadran, Rijeka-Borac te Dubrava TK-Pomorac. Finale u toj kategoriji igra se u 18 sati na Vinežu.

Najstarija kategorija, U13, na terene će od 9 sati, na Vinežu i na gradskom stadionu. Rudar-Lokomotiva, Dubrava Tim Kabel-Istra, Rijeka-Borac KV i Žminj-Opatija su četvrtfinalni parovi, a finale se igra od 18 sati na gradskom stadionu u Labinu.

Na kraju spomenimo i da su jučer u eteru Radio Labina gostovali jedan od organizatora Elvis Uravić te trener jedne od selekcija i sportski direktor Dubrave Tim Kabel Darko Šantek koji su s voditeljicom Silvanom Fable prokomentirali ovogodišnje izdanje Trofeja Labinskih Rudara.

Updated: 21/06/2020 — 1:00