Trofej Labinskih Rudara će se igrati, treneri omladinskog pogona prihvatili smanjenje naknada!

Sinoć je na tribinama labinskog Gradskog stadiona, poštujući pravila socijalne distance, održan preliminarni sastanak trenera omladinskog pogona NK Rudar povodom tekućih događanja i planova za sljedeću sezonu. Na sastanku je prisustvovalo deset trenera i dopredsjednik zadužen za omladinski pogon, Mauricio Kožljan.

Prva točka dnevnog reda bila je odluka vezana uz lige NS Rijeka. Jednoglasni stav trenera je da svi trećeligaši moraju igrati u četiri kategorije (mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i juniori) jedinstvene lige NS Rijeka s maksimalno 14 klubova u prvoj ligi NS Rijeka i da je to nedvojbeno najbolje za razvoj mladih nogometaša.

Nadalje, tema je bio i Trofej Labinskih Rudara, turnir koji će se ove godine održati po peti puta. Svi treneri dali su suglasnost održavanju turnira, naravno, uz poštivanje svih mjera i propisa koji budu na snazi krajem lipnja, točnije od 19. do 22. lipnja. Klub će dotad kontaktirati epidemiološku službu i s njima usuglasiti pravila koja će se poštovati.

Iako će detalji biti dogovoreni na sljedećem sastanku koji je zakazan za naredni tjedan, treneri su prihvatili činjenicu da će zbog ekonomske situacije i smanjenja članarine morati biti i smanjenje naknade trenerima u iznosima od 25% do 33%.

Na kraju, sljedeći tjedan će biti određen i datum početka treniranja, a u dogovoru s odgovornima u Gradu Labinu uz poštivanje higijenskih pravila, ali tek kada se omogući djeci normalno grupno treniranje. Obzirom da su neki klubovi u Hrvatskoj već počeli s treniranjem, pretpostavlja se da bi se u Labinu moglo početi krajem svibnja ili početkom lipnja.

Updated: 12/05/2020 — 11:01