Rudare u novu sezonu ispratio prvi čovjek Labina

Sinoć su se u ljetnikovcu Dubrova, nakon gotovo tri mjeseca, sastali nogometaši Rudara sa stručnim stožerom i užim vodstvom kluba, predsjednikom Zalihićem, prvim dopredsjednikom Kožljanom i tajnikom Milevojem.

Uz njih na večeri, kako je Zalihić rekao, koja se može kvalificirati i kao završna za sezonu 2019/2020, ali i kao uvodna u nadolazeću, bili su i glavni tajnik labinske Sportske zajednice Siniša Verbanac te gradonačelnik Labina Valter Glavičić.

Dolazak potonjeg dvojca najbolje oslikava trenutno ozračje u Labinu i podrška koju Rudar trenutno uživa u lokalnoj zajednici. To je u svom kratkom pozdravnom govoru jasno naznačio i prvi čovjek Labina: „Drago mi je da vas vidim ponovno na okupu, kao što mi je, nakon nekoliko turbulentnih sezona, bilo veliko zadovoljstvo pratiti vas prošle u kojoj ste dostojno reprezentirali naš grad. Očekujem da to nastavite i u narednoj, i definitivno Rudaru vratite reputaciju koju je uvijek imao u Istri i šire.“

Glavičić je naglasio da nas sve skupa, zbog minule pandemije, očekuje dosta izazovna budućnost, ali je uvjerenja kako će Grad Labin, kao i dosad, imati razumijevanja za sport kao jedan vrlo važan segment društva.

Obavijestio je prisutne da je zgotovljen projekt adaptacije gradskog stadiona, da se u narednih desetak dana očekuje građevinska dozvola, a onda i realizacija, ovisno mogućnostima.

Prije njega stručnom stožeru i igračima obratio se predsjednik Zalihić, po pitanju nove sezone. Rekao je da će naknade za svibanj biti isplaćene u ponedjeljak, a da je s tom uplatom i službeno okončana minula sezona. Na naknadu za lipanj raspolažu pravo samo oni koji ostaju u novoj sezoni.

O eventualnim odlascima „Kovari“ imaju vremena za izjašnjavanje do kraja slijedećeg mjeseca. Pripreme će započeti šest tjedana prije početka nove sezone, a kad se budu mogle koristiti svlačionice organizirati će se neobavezna okupljanja, na početku jednom, a kasnije dva-tri puta tjedno.

Najzanimljivija je bila njegova izjava po pitanju ambicija u novoj sezoni. „Naš cilj su prva dva mjesta koja će, po svemu sudeći, voditi u jedinstvenu III HNL u sezoni 2021/2022. Ako Opatija ode u II HNL onda je cilj titula. Ovaj prijelazni rok se nismo nikom zahvaljivali, jer smo, osim kvalitete, cijenili i višegodišnju odanost klubu, ali dogodine neće biti „sentiša“, morati ćemo se značajno pojačati jer nova liga neće trpjeti prosječnost. Bude li sve po planu u narednih par mjeseci dobiti ćemo još jednog kredibilnog generalnog sponzora, kao jamstvo naših ambicija“, zaključio je prvi čovjek labinskog trećeligaša.

Updated: 30/05/2020 — 11:30