Rudar u petak (20:30) ugošćuje sjajnu momčad Opatije

Trener Alen Jurić i njegov pomoćnik Emil Lazarić

Sutra, u petak 23. kolovoza u 20:30 sati, nogometaši Rudara igraju „generalku“ prije početka III HNL Zapad. Suparnici su im i ove godine tradicionalno nogometaši Opatije, koje mnogi, obzirom na igrački roster koji je sastavio trener-menadžer Zoran Bogolin, uz Novigrad, smatraju najvećim favoritom za prvo mjesto koje vodi u kvalifikacije za II HNL. Ima i onih koji smiono tvrde da bi se i Bogolinova druga postava borila za titulu na trećeligaškom Zapadu.

No, s druge strane nije ni mali broj poznanika nogometa u regiji koji Rudar smatraju, barem pritajenim, favoritima lige. Gledaju li se rezultati u pripremnim utakmicama, u kojima su Labinjani s lakoćom zabijali, a primali iz slučajnih situacija, nitko neće spokojno ulaziti u sraz sa njima. Upravo zbog toga ovaj susret se, u svakom slučaju, može nazvati i obostranom „utakmicom istine“.

Istina, Rudari još nisu kompletni, ali im je, na svojevrsni način, na ruku išao i raspored jer ih upravo tri najveća derbija, protiv Novigrada, Opatije i Grobničana čekaju u zadnja tri kola prvog dijela, a dotad bi trebali biti jači za dva vrlo važna igrača sredine terena, rekonvalescente Antonia Ivančića i Sašu Uroševića.

Trener Rudara Alen Jurić pred posljednju utakmicu priprema kaže: „Moramo biti zadovoljni, i radom nogometaša na treninzima, ali i prezentacijama u utakmicama. Bilo je „crnih rupa“ koje moramo ispravljati, ali bilo bi neozbiljno od mene reći da nisam zadovoljan. Dečki rade naporno i čini mi se da svi jedva čekamo početak prvenstva. O Opatiji ne treba previše, prava je to momčad, vjerojatno najsnažniji aspirant za mjesto prvaka u našoj ligi.“

Za očekivati je da će domaći strateg Jurić u generalci igrati s najjačim adutima, pa vjerojatno neće previše mijenjati, tim više jer one s manjom minutažom, dan kasnije, čekaju dvije utakmice u Rapcu, na tradicionalnom Memorijalnom turniru „Nedim Kovačević – Kova“. Rudar u subotu najprije igra u 16 sati protiv Cementa iz Koromačna, dok je u 17 na rasporedu drugi polufinalni susret u kojem se sastaju Rabac i Raša 1938. Poražene polufinaliste u 18 sati očekuje susret za treće, a pobjednike u 19 za prvo mjesto.

Sraz Rudara i Opatije sudi najperspektivniji istarski sudac, Marčanac Mateo Čalić, kojem će, očito zbog važnosti susreta, asistirati Petar Pejkunović iz Kožljaka i najbolji djelitelj pravde u Gradu Labinu Elvis Brečević.

Updated: 22/08/2019 — 22:53