Seniori krenuli s pripremama, s Kovarima i Nikola Prelčec

Večeras su na gradskom stadionu u Labinu u novu sezonu krenuli nogometaši Rudara. Novi trener Alen Jurić i njegov pomoćnik Emil Lazarić na treningu su imali 21 igrača, a opravdano odsutan bio je Saša Urošević dok su jutarnji trening zbog poslovnih obaveza odradili Ervin Čudić, Noel Stojić i Emilio Celestin Vidas.

Na pripremama Rudara pojavio se i Nikola Prelčec koji je s klubom dogovorio suradnju koja može biti prekinuta u slučaju dobre inozemne ponude, a u protivnom pulski će veznjak ostati član Kovara. Na uvodnom treningu odmah se osjetila pozitivna atmosfera, a treba reći da će se radu priključiti ovog tjedna i trener vratara Mauricio Batelić.

Sve je budno pratio sportski direktor kluba Nedjeljko Josipović: „Planiramo dovesti još jednog ofenzivnog veznjaka, ukoliko nam se pruži realna i kvalitetna prilika. Naravno, ukoliko s nama ostane Prelčec koji je top igrač, onda je za nas polako transferni rok završen“, rekao je prije nego je za RudarTV obznanio popis protivnika u pripremnim utakmicama.

Posljednjeg dana srpnja na rasporedu je ogled protiv bakarskog Borca, a 03. kolovoza protivnici su juniori Istre 1961. Četiri dana kasnije igraju protiv Novigrada, a 10. kolovoza Rudar igra protiv Cresa. Sedam dana kasnije protivnik je Medulin 1921, a “generalka”, već tradicionalno, je okršaj protiv Opatije, 24. kolovoza.

Podsjetimo, u Rudar su se ovog ljeta vratili Tino Licul i Antonio Načinović, a Dean Moravac (Uljanik), Ivan Golić (Krk), Saša Urošević (Novigrad) i Gabriel Golja (Istra 1961) također bi trebali biti pojačanja. Dovedena su i dva vratara, Filip Peruško (Buje) i nešto mlađi Luka Savić (Grobničan), a na pripremama je novo lice bio i Kristian Šepić koji je prošao dio priprema s juniorima Rijeke.

Trener Alen Jurić i njegov pomoćnik Emil Lazarić

Sve u svemu, doima se kako bi trener Alen Jurić mogao imati slatke brige: „Ako se bude radilo u kontinuitetu, vjerujem da će ovo biti dobra momčad i dobra klapa. Rudar sam oduvijek cijenio kao klub i vidi se da su ambiciozna sredina i rijetko organiziran klub.“

POKRENUT YOUTUBE KANAL ‘RUDAR LABIN TV’

Nogometni klub Rudar iz Labina od danas je uveo još jednu novinu – RudarTV. To je Youtube kanal na kojem će biti objavljivani video zapisi vezani uz rad kluba, prije svega izjave prije i nakon prvenstvenih susreta, ali „kamera“ će pratiti Kovare i tijekom neslužbenog dijela prvenstva.

Updated: 22/07/2019 — 23:37