KADETI I PIONIRI NA PRAGU PRVE HNL | Kožljan: Ponosan sam na svih

Naš klub ima veoma uzbudljive novosti za podijeliti s javnošću. Naime, pioniri i kadeti kluba igraju drugi rang hrvatskog nogometa u tom uzrastu te su u nakon zbroja bodova u tim ligama pravo da igraju Kvalifikacije za Prvu HNL pionira i kadeta stekli Opatija, Grobničan i labinski Rudar.

Prva dva kluba odlučila su kako neće igrati kvalifikacije, a labinski Rudar sinoć je nakon vijećanja donio odluku da nagradi svoje mlade nogometaše i pruži im priliku da uživaju u onome što su zaslužili svojim radom, a to je okršaj protiv ostalih pretendenata na Prvu HNL, a to su Bjelovar, Zadar i Rudeš.

Na ‘prvu’ možda nije jasno koliki je to uspjeh kluba, igrača i trenera, ali i nedavno odigran turnir Kvarnerska Rivijera ogolio je činjenicu u kakvim uvjetima rade Kovari, a to samo daje na snazi ovakvim rezultatima.

To je najnovija potvrda činjenice da se u Rudaru jako dobro radi s omladinskim pogonom, a direktor istog Mauricio Kožljan je izjavio: „Da mi je kuna za svaki put što sam na našim trenerskim sastancima rekao da su treneri u omladinskom pogonu NK Rudar čudotvorci, bio bih bogataš. Čvrsto stojim iza toga, njihov posao govori sam za sebe. Međutim, treba pohvaliti i naše mlade nogometaše, još i više, koji treniraju po ‘polvericama’ i na umjetnoj travi, a onda dođu na prag prve lige. Čini mi se da je to potvrda kako je najvažnije uspostaviti sistem u kojem će svi biti isti u našim očima, a onda se ta pravednost prenosi i na teren jer dečki daju sve od sebe. Ponosan sam na svih njih, od prvog do zadnjeg.“

Što ako se uđe u Prvu HNL? „Realno, nismo favoriti protiv klubova poput Zadra ili Bjelovara, ali samo se budala može ‘kladiti’ protiv naših dečki. Ako uđemo u prvu ligu, najprije ćemo dva dana biti nesvjesni onoga što smo napraviti, a onda ćemo polako početi rješavati logističke probleme.“

Pioniri su osvojili 39 bodova u sezoni, i to u sastavu: Erik Burul, Marko Načinović, Anthony Fonović, Noel Rančić, Roan Rašuo, Jan Čule, Nicholas Pappalardo (kapetan), Mihael Petrović, Laris Karić, Patrik Čenaj, Rene Kalebić Osip, Noel Franković, Simon Franković, Nikola Terković, Mateo Filipas, Marin Biljuh, Mihael Slivar, Riko Franković, Benjamin Černjul, Ajdin Terzić, Piero Stojak, Adin Halilčević, Marko Krištofić, Lukas Rošić, Nikola Zupičić, Maksim Miskić, Filip Radola, Lukas Mohorović, Alen Hadžipašić i Danijel Nedog. Pionire je veći dio sezone vodio Dragan Načinović, a kraći Robert Fable.

Kadeti su osvojili 49 bodova u sastavu: Nardi Hrvat (kapetan), Roko Dragešić, Antonio Maurić, Paolo Juričić, Patrick Faraguna, Karlo Kos, Moreno Škopac, Riccardo Celić, Karlo Predovan, Andrea Licul, Belmin Maslić, Tulio Kocijel, Dino Murtić, Antonio Lazarić, Nino Basanić, Armend Sejdijaj, Dino Halilčević, Tarik Malkić, Marco Tenčić, Patrik Repinac, Nicolas Pappalardo, Kenan Begović i Alan Peruško. Kadete je predvodio trener Robi Čalović, a oni su ovog proljeća bili najbolja momčad lige.

Updated: 05/06/2019 — 14:49