Banjole zasluženo do polufinala Kupa Istre

Banjole su svojim pristupom i igrom danas u Labinu zaslužile da se njihovo slavlje u četvrtfinalu Kupa Istre ne smije nazvati velikim iznenađenjem. Jednostavno, iskusna momčad Dragana Tomića u svih je 90 minuta pokazala da je u boljoj formi od labinskih nogometaša.

Prvih 15 minuta gosti su bili bolji te su imali dvije poluprigode, a nakon toga je do daha stigao i Rudar pa se do predaha tresla greda nakon udarca Ivana Macana, a Luka Stojković šutirao je glavom u ruke Cindrića sa sedam metara u 44. minuti.

Rudar je poveo u 56. minuti uslijed najljepše akcije na utakmici. Macan je ukrao loptu te dao za Stojkovića koji idealno upošljava Sanjina Grpca kojem nije bilo teško asistirati za strijelca Macana.

Nakon toga treba zapisati šut Erika Paravića s vrha šesnaesterca pokraj gola, ali i onaj Josipa Vazgeča iz voleja koji je otišao preko grede. Gosti su do pobjede stigli na krilima svog kapetana Vedrana Jozepovića.

U 75. minuti naklonio se na drugoj vratnici za 1:1, a u 83. je iz teške pozicije pogodio suprotnu malu mrežicu, ponovno glavom. Kovari danas nisu bili pravi te je teško reći da su zaslužili više od časnog poraza.


LABIN – Gradski stadion – KUP NSŽI – ČETVRTFINALE
SUDAC: Daniel Starčević (Pula) POMOĆNI SUCI: Matej Bezelj (Pula) i Mauricio Ušić (Muntić) – DELEGAT: Lara Bulić (Sveta Katarina)

RUDAR – BANJOLE 1:2 (0:0)

Strijelci: 1:0 Macan 56´, 1:1 Jozepović 75´, 1:2 Jozepović 83´
Žuti kartoni: Paravić (Rudar); Ćosić (Banjole)

RUDAR: Legac, Dragovina, Bećar, Stojković (od 84. Kozić), Čudić, Macan, Grbac, Hasanbegović, Dadić, Kurtić, Paravić.
Trener: Nedjeljko Josipović

BANJOLE: Cindrić, Bakjac, Ćosić, Matejčić, Kristaj (od 90. Martinović), Marković (od 69. Kamber), Šimičević, Holik, Ognjenović, Vazgeč, Jozepović.
Trener: Dragan Tomić

Updated: 17/04/2019 — 21:35