RUDAR ZAPOČEO PRIPREME | Petorica novih igrača na Peruškovom uvodnom treningu

Večeras su u maloj dvorani SC Franko Mileta s pripremama za nastavak sezone krenuli nogometaši Rudara. Novi trener Zoran Peruško imao je 21 igrača na raspolaganju, a opravdano su izostala još trojica. “Ono što me najviše veseli je da smo u klub vratili Jašarevića i Mehića, ne samo zbog činjenice da je Rudar njihov matični klub, već zbog njihovih pozicija unutar sustava igre, te, naravno, njihove neosporne igračke kvalitete. Ujedno, dolazak Roberta Dadića je sigurno jedan kotačić zamašnjak našim ambicijama ostanka u ligi, jer se radi o igraču, koji bez obzira na svoju mladost, ima i iskustva igranja Prve i Druge HNL. Isto tako, informacije koje imamo o Jahiji Jusiću govore da se radi o napadaču koji može biti od pomoći našoj momčadi. Od pojačanja tu nam je i Filip Lazendić, dosadašnji mladi stoper Istre 1961, koji će sigurno na račun svojih karakteristika ali i njegove ambicioznosti, biti koristan. Uz njih petoricu priključili smo još dva momka iz našeg omladinskog pogona koji do sada nisu bili dio seniorske momčadi, a radi se o Leu Dragovini i Karlu Koziću.”

Sastanak pred prvi trening

Trener Peruško momentalno je krenuo s trenažnim procesom, a za sljedeći tjedan kaže: “Od ponedjeljka smo u Martinskom, te ovim putem želim zahvaliti svima koji su nam to omogućili. Rad na našem terenu, dakle u idealnim uvjetima, ovisiti će o vremenskim prilikama, ali toga smo svi unaprijed bili svjesni, i sa tom se činjenicom u ovom trenutku moramo pomiriti. Sljedeći je tjedan na rasporedu i prva ogledna utakmica koju igramo u Puli, protiv juniora Istre 1961.”

Je li gotov prijelazni rok za Rudar bilo je posljednje pitanje za Peruška koji ne daje konkretan odgovor: “Srljati i žuriti s nekakvim odlukama nećemo, no svakako, ukoliko se pojavi igrač koji će zadovoljiti naše kriterije, i dodatno oplemeniti ovu momčad, na nama je da ga dovedemo.”

S lijeva na desno: Almir Mehić, Ermin Jašarević, Filip Lazendić, Robert Dadić i Jahija Jusić

Updated: 19/01/2018 — 23:17