Sjajna predstava, Kovari donose bodove iz Senja !

Gotovo pa očekivano slavlje Rudara u Senju. Iako, treba reći da je novi trener Baričević napravio „lavovski“ posao ovog tjedna, pa je danas na klupi imao maksimalan broj igrača. No, to mu nije pomoglo protiv Labinjana koji jednostavno ove sezone izgledaju drugačije; moćnije i napadački raznovrsnije.

Nehaj je žustro krenuo u dvoboj. Već u sedmoj centaršut pronalazi glavu Vedrana Pećanića koji pogađa gredu, a pet minuta kasnije isti igrač bježi po strani, oslobađa se na udarac, ali na njegovu žalost, lopta prolazi tik pored vratnice.

Prvi put je Rudar zaprijetio u 16. minuti kada Juričićev udarac sa 20-tak metara u korner odbija Baričević. Osam minuta kasnije udarac Lopca završava pokraj gola, a u 35. Baričević fantastično brani Juričićev šut kojeg su već mnogi vidjeli u mreži.

Dvije minute kasnije Pećanić se „potrošio“ u solo prodoru, pa je njegov udarac s ruba šesnaesterca Vozila lako obranio. Rudari u nastavak ulaze prisebnije, pa Juričić dvaput opasno prijeti, u 48. iz „slobodnjaka“ lopta odlazi pored gola, a iz igre, sa desetak metara tri minute kasnije je precizniji, ali njegov imenjak na domaćem golu nogom brani.

Odluka je pala u 70. minuti. Netom što je Ivan Macan ušao u igru, isto tako je ušao i u prostor iza senjske obrane, a „ukradenu“ loptu koja mu je stigla poslao je iza Baričevića  za 0:1.

I onda, svaku nadu domaćina ugasio je Antonio Načinović rijetko viđenim pogotkom. „Slobodnjak“ na 17 metara, stasiti stoper Rudara zaletio se i poslao „bombu“ u rašlje Baričevićevog gola koji je nakon toga doslovno trebao krpanje mreže. No, nakon toga, u nadoknadi, nepromišljenim postupkom zarađuje crveni karton.

 

SENJ – Pod Nehaj Kulom – Gledatelja: 80

NEHAJ – RUDAR 0:2 (0:0)

Strijelci: 0:1 Macan 71′, 0:2 Načinović 77′

 

Crveni kartoni: Pećanić (Nehaj), Načinović (Rudar), oba u 90′

NEHAJ: Baričević, Babić (75-Opala), Bilen, Tomljanović, Špalj (78-Vrban), Prpić J., Pejanović (65-Hajdini), Lopac, Pećanić, Hodak (59-Prpić P.), Vukelić I.

RUDAR: Vozila, Bilić, Načinović, Škopac, Čudić (65-Macan), Juričić (90-Topić), Licul, Ivanović (80-Šepić), Černjul R., Mehić, Maksenčuk (86-Kurtić E.)

Updated: 09/09/2016 — 19:23