Sutra započinje deveto izdanje međunarodnog nogometnog turnira “Trofej Labinskih rudara”

Sutra, četvrtak, 23.svibnja 2024.g. započinje  deveto po redu izdanje međunarodnog dječjeg nogometnog turnira “Trofej Labinskih rudara”. Na Gradskom stadionu u Labinu, igralištima na Vinežu, te u Rapcu od 23. do 25.svibnja , prodefilirati će gotovo tisuću djece koje će se predstaviti Labinskoj publici i odmjeriti svoje vještine u kategorijama U9, U11 i U13.

Valentino Stepčić, direktor turnira i voditelj Akademije o aktivnostima turnira, kaže:  Sve je spremno. Ove godine je nešto ranije turnir nego li inače, manji je i odaziv zbog specifičnog datuma održavanja turnira, odnosno početka Eura, te obaveza djece u školi. Neovisno o tome, turnir će ponovno biti vrlo kvalitetan sa “starim”, ali i ponekim “novim” klubom. Čast nam je i zadovoljstvo da će se ove godine igrati i na novoj umjetnoj travi na Vinežu. Dosta klubova se iz godine u godinu vraća i odmah nakon završetka se mnogi prijavljuju za slijedeću godinu što dovoljno govori kako se osjećaju ovdje kod nas. Klubovi, ekipe mogu i ove godine očekivati kvalitetne utakmice, sportsko ozračje, osjetiti naše gostoprimstvo, a na kraju su tu i prigodni pehari, medalje za osvojena mjesta, te druga iznenađenja. Veselim se samom početku turnira.” 

Podsjetimo, i ove godine na turnir dolazi prvoligaški klubovi NK Istra 1961, HNK Rijeka, te po prvi put Radnik Prijedor i Nehaj Senj, uz tradicionalni dolazak  prijateljskog kluba Zmaj iz Makarske .

“Ispred nas su dvije velike manifestacije “Trofej Labinskih rudara” i “Kvarnerska rivijera” na koje smo izuzetno ponosni. Organizirati ovakve turnire je izrazito zahtjevno, ali sa dobrom ekipom ljudi je sve lakše. Spremni dočekujemo obje manifestacije. Trofej se ove godine organizira po 9.put i u budućnosti ga želimo omasoviti i vjerujem da ćemo ga organizirati još puno, puno godina, a zainteresiranost djece i na neki način spoznaja da se više vesele ovakvim turnirima nego prvenstvenim utakmicama, obavezuju nas. Ovom prilikom želim da se sve ekipe, službene osobe, roditelji i gledatelji ugodno osjećaju na turniru, kaže Sandi Dobrić, predsjednik NK Rudar Labin.

Updated: 22/05/2024 — 22:00