Kovari nesretno izgubili u derbiju kola

Seniorska momčad je u derbiju kola 3.NL – Zapad, odigranoj na Gradskom stadionu u Labinu, u zadnjim sekundama utakmice, izgubila od  nogometaša Pazinke, rezultatom 3:2. Bila je to vrlo žustra utakmica od prvog sučevog zvižduka. Prvu priliku na utakmici ima Salihović koji jedan “otpadak” gostujuće obrane sa 10 metara iz dva pokušaja ne uspijeva pospremiti u mrežu. A onda u 5 minuta tri gola. Najprije Golja probija desni bok, ulazi u 16 metara i prizemnom loptom na prvoj stativi pronalazi Macana koji iz blizine para mrežu Mendikovića za 1:0. Nakon dvije minute, odlična lopta Prenca prema  Maružinu koji “poravnava” rezultat na 1:1. Nisu se naši igrači ni presložili, a Pazinka vodi 2:1. Ivetac prima jednu loptu na 18 metara  namješta se, gađa i pogađa za vodstvo Pazinjana. Napadi Kovara se redaju, da bi u 38 minuti Demis ubacio “oštru” loptu sa desne strane u 16 metara, a popularni Macko iz gužve posprema po drugi put loptu iza leda Mendikovića za 2:2. Pri kraju poluvremena raspoloženi Macan prijeti dva puta. Prvi, udarac sa 12-13 metara brani Mendiković, a drugi prolazi pored gola. Početak drugog poluvremena je bio oprezniji i mirniji sa obje strane, a prvi se “bude” Kovari koji preko  Juričića prijete udarcem sa 16 metara. Ubrzo nakon toga udarac Macana je iz samih “devedeset” izvadio Mendikovic koji je vjerojatno i najzaslužniji za današnju pobjedu Pazinjana. Najbolju, stopostotnu  priliku u drugom poluvremenu  imao je Salihovic koji sa 10-tak metara promašuje cijeli gol nakon što mu je Juričić sve pripremio i servirao idealno loptu, ali njegov udarac prolazi pored gola. Pazinka je u tom periodu imala jedan opasan udarac kada se Maružin oslobađa Kurtića, odlično puca, a Blažina brani. I nakon što su svi očekivali podjelu bodova, Patrick Rabar u zadnjim sekundama utakmice “poteže” sa 30-tak metara i neobranjivo pogađa za pobjedu Pazinjana. Za sedam dana naša ekipa ide na gostovanje ekipi NK Crikvenice. Utakmica u Crikvenici započinje u  17:30 sati.

3. NL – Zapad / Labin – Gradski stadion – Gledatelja 450

NK RUDAR Labin – NK PAZINKA Pazin 2:3  (2:2)

Sudac: Sandro Miličković (Rijeka) , Pomoćni suci: Marko Tićak (Rijeka) i Igor Bahun (Viškovo),

Strijelci: 1:0 Macan 25’, 1:1 Maružin 27’, 1:2 Ivetac 29’, 2:2 Macan 38’, 2:3 Rabar 90+4’

Opomene:   Bilić, Martić (Rudar); Pauletić, Pavat N. (Pazinka) 

NK RUDAR Labin: Blažina, Načinović A.,Božičević (od 85’Biljuh), Golja, Macan, Juričić, Bilić (od 46’Martić) , Licul, Salihović (od 76’Halilčević), Kurtić, Čenaj (od 56’Karić)

Trener: Franko Čupić

NK PAZINKA Pazin: Mendiković, Pavat, Pauletić J.(od 46’Pavat N.), Prenc (od 86’Šaina), Ivetac (od 90+2’Pauletić L.), Milovan, Tanković, Šugar (od 63’Slivar), Matika (od 56’Rakovac), Rabar, Maružin

Trener: Robert Bizjak

Updated: 09/05/2024 — 23:26