Kovari furiozno!

Seniorska momčad je u utakmici 14.kolu prvenstva 3.NL NS Rijeka, odigranoj na Gradskom stadionu u Labinu, uvjerljivo pobijedila nogometaše Kraljevice, rezultatom 4:0. Više nego zaslužena pobjeda Kovara na startu 2.djela sezone po teškom i blatnjavom terenu. Naši su dečki od prve minute preuzeli inicijativu, posjed lopte, te konstantno pritiskali na gostujući gol.  Do prvog zgoditka čekalo se do 16 minute kada je probijena desna strana gostiju u suradnji Juričića i Salihovića koji na drugoj stativi pronalazi Karića, a ovaj lagano posprema loptu u mrežu za 1:0. Kovari su i dalje napadali i u takvom jednom, Juričić kao brzi vlak prolazi po lijevoj strani, te prizemnom loptom pronalazi Macana čiji udarac brani Srok, a odbijanac Stepčić posprema u mrežu za 2:0.  Nedugo za tim je 3:0. Juričić je primio jednu loptu na 18 metara po sredini, te silovito “para” mrežu  nemoćnoga  Sroka. Tri minute kasnije, Stepčić je u solo prodoru, odlučuje se na udarac, a lopta pogađa u ruku jednog obrambenog igrača. Vrlo dobri sudac Krneta pokazuje na kazneni udarac, a siguran realizator je trenutno najbolji strijelac lige Paolo Juričić. Pokazalo se kasnije, bio je to i konačan rezultat utakmice. Treba spomenuti da je i drugo poluvrijeme  naša ekipa dominirala, napadala, ali se krajnji rezultat nije mijenjao. Za sedam dana Kovare očekuje još jedna domaća utakmica, rekli bi posebna utakmica za Gabriela Golju i Kovare koji dočekuju nogometaše  NK Pomorac iz Kostrene. Utakmica na Gradskom stadionu u Labinu započinje u 15:00 sati.

3. HNL – Zapad / Labin – Gradski stadion – Gledatelja 150

NK RUDAR Labin – NK KRALJEVICA  4:0  (4:0)

Sudac: Goran Krneta (Umag) , Pomoćni suci: Marijan Krčalić (Radmani) i David Ružić (Kaštelir),

Strijelci: 1:0 Karić 16’, 2:0 Stepčić 31’, 3:0 Juričić 35’, 4:0 Juričić 38’(11m)

Opomene: Jovanović (Kraljevica)

NK RUDAR Labin: Blažina, Načinović A., Božičević (od 83’ Mohorović), Macan, Martić (od 83’ Krištofić), Juričić, Salihović (od 75’Biljuh) Licul, Karić (od 83’ Udovičić) , Kurtić, Stepčić (od 77’ Čenaj) 

Trener: Franko Čupić

NK KRALJEVICA: Srok, Depeder (od 82’Ivančok) , Kocijan (od 46’Jovanović), Šupraha Lo.(od 46’Sotošek), Znamenaček, Leoni (od 46’Talajić), Čabrijan, Šepić, Mendrila, Paić, Paljokaj (od 75’Šupraha Lu.)

Trener: Izidor Grgurić

Updated: 02/03/2024 — 19:30