Rudari zasluženo do prve pobjede u prvenstvu

Seniorska momčad je u 9.kolu prvenstva 3.NL NS Rijeka, odigranoj na Gradskom stadionu u Labinu, u derbiju kola, pobjedila nogometaše Uljanika, rezultatom 1:0. Prva je to pobjeda Rudara u ovoj sezoni. Po teškom i blatnjavom terenu, Uljanikovci su od prve minute preuzeli inicijativu, međutim trajalo je to 15-tak minuta. U cijelom poluvremenu, osim dva bezopasna udarca u okvir gola, nisu  ništa  konkretno učinili. Kovari su strpljivo čekali svoju šansu i u jednoj takvoj Juričić dobiva duel sa obrambenim igračem Uljanika, stvara si prostor za udarac i sa 18 metara, lijevom nogom, pogađa bliži kut golmana Juraka za 1:0. Ubrzo nakon toga, Juričić dugom diagonalnom loptom, odlično pronalazi Martića na 16 metara koji neometan puca, a Jurak ovaj put brani. Pri kraju poluvremena još jedna prilika za Kovare, kada Bilić puca glavom, ali ravno u golmana Juraka. Drugo poluvrijeme počelo je sa  dosta nervoze na obje strane. U dva navrata su Kovari tražili kazneni udarac, ali glavni sudac Prpić nije tako mislio. Najbolju šansu u drugom poluvremenu, ima Žgomba koji nakon „podvaljivanja“ Simeunovića sam izlazi pred Blažinu, puca, a Blažina odlično brani i spašava Kovare od izjednačenja. Na kraju zaslužena pobjeda Kovara.  Za sedam dana našu ekipu očekuje još jedan Istarski derbi u Pazinu protiv NK Pazinka. Utakmica započinje u 14:00 sati.

3. NL – Zapad / Labin – Gradski stadion – Gledatelja 150

NK RUDAR Labin – NK ULJANIK  1:0  (1:0)

Sudac: Marin Prpić (Rijeka) , Pomoćni suci: Marko Balen (Rijeka) i Nenad Marušić (Matulji),

Strijelci: 1:0 Juričić 15’

Opomene: De Oliveira, Načinović A.,Juričić (Rudar) ; Radonić (Uljanik)

NK RUDAR Labin: Blažina, Načinović A., Salihović (od 88’Božičević), Juričić, Bilić, Licul, Kurtić, Načinović M., Alves De Oliveira (od 61’Halilčević), Stepčić (od 77’Biljuh), Martić.

NK ULJANIK: Jurak, Žgomba, Mofardin (od 56’Topić), Pajković, Mudreša (od 46’Krasniqi), Simeunović, Macan, Žiković, Giljanović, Gračić (od 56’Rakovac), Radonić.

Updated: 04/11/2023 — 20:34