OSTVAREN SAN MNOGIH GENERACIJA NOGOMETAŠA RUDARA

Generacije i generacije Rudara sa iščekivanjem su čekale trenutak koji je došao u utorak, 22.08.2023.g. kada je i službeno otvoreno igralište sa umjetnom travom na Vinežu. Nakon devet mjeseci radova I.faza vrhunskog nogometnog igrališta je završena, a podići će kvalitetu i nivo rad naše djece, daleko najmasovnije udruge u Gradu Labinu na znatno višu razinu. Svečanost povodom otvorenja upotpunio je  turnir veterana na kojemu su nastupali veteranske momčadi HNK Rijeka, NK Istra 1961, NK Rudar i NK Iskra.  Između samih utakmica  turnira u organizaciji grada Labina, sportske zajednice grada Labina, organizirano je svečano otvorenje igrališta na čelu sa gradonačelnikom Labina Valterom Glavičićem, visokom delegacijom HNS-a na čelu sa predsjednikom Marijanom Kustićem, predsjednikom NSŽI-a i članom IO HNS-a Darka Raić Sudara, predsjednikom SZGL Đanlukom Miletićem , te predsjednikom NK Rudar Labin Sandiem Dobrićem. Početnim udarcem predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića, svečano je otvoreno pomoćno nogometno igrališta s umjetnom travom na Vinežu. Čast da prvi i službeno nastupe na novom igralištu imali su veterani Rudara i Iskre, a moderator Siniša Verbanac je u svom govoru istaknuo da su upravo veterani zaslužili imati tu čast zbog toga što je upravo njihova generacija godinama zahtijevala i priželjkivala ovaj teren. Naš predsjednik, Sandi Dobrić je u ime kluba uručio prigodne klupske poklone za predsjednika HNS-a Marijana Kustića, te dugogodišnjeg prijatelja koji je puno pomogao da dobijemo teren sa umjetnom travom, predsjednikom NSŽI-a i članom IO HNS-a Darka Raić Sudara. Sandi Dobrić , kaže: „Napokon možemo reći da smo dobili nešto što su se sve generacije labinskih nogometaša čekale. Nadam se da ćemo to čuvati i paziti, kako mi kažemo ‘tenditi’, te zahvalio bi se svima na doprinosu i pomoći u realizaciji ovako velikog projekta“. Isto tako vjerujem da nas  gore negdje vidi i bivši predsjednik NK Rudar, Remzo Zalihić koji je nevjerojatnu količinu volje i energije utrošio u ovo igralište koje sada imamo, ali i ostale sportaše i nogometaše iz svih labinskih klubova čija se želja za ovim terenom sigurno osjetila. Ovo je veliki korak za labinski nogomet i vjerujem u početak nečeg velikog“, istaknuo je Đanluka Miletić, predsjednik Sportske zajednice Grada Labina.

Gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić pojasnio je i sam početak realizacije projekta –  „Počeli smo i s izmicanjem 35-kilovoltnog dalekovoda, što je kao da izmičete autocestu Zagreb – Split. Nakon toga smo izmijenili Prostorni plan i onda je pokojni Remzo u svom stilu rekao: E, sada je na redu Zagreb! Idemo dva puta gore i to je riješeno! Krenula je komunikacija s HNS-om i moram zahvaliti Darku Raiću Sudaru koji je rekao: Ako vi napravite građevinski dio, mi vas pratimo s podlogom. A to nije bilo tako jednostavno. Remzo mi je rekao: Ma stavi samo jedan milijun, samo da počnemo i nekako ćemo završiti. Na kraju su bila tri milijuna jer smo se uvjerili da nema smisla raditi ako barem nešto ne zaokružimo. Kad smo obavili, morali smo preko noći naći 120 tisuća eura za reflektore. Nedavno smo prijavili Ministarstvo sporta i turizma projekt izgradnje svlačionica i natkrivenih tribina za 132 gledatelja sa svim popratnim prostorijama i sada nestrpljivo čekamo rezultate idućeg mjeseca. Ako prođemo, sljedeće ćemo godine opet biti ovdje kada će nas delegacija HNS-a opet morati posjetiti“.

Predsjednik HNS-a, Marijan Kustić u svom je obraćanju istaknuo: „Ovo je dvadeset i peti ovakav teren kojeg u Hrvatskoj otvaramo. Drago mi je da ovdje ima ljudi koji hoće nešto napraviti drago mi je, gradonačelniče, da prepoznajete koliko je bitan sport. U svemu što radite imat ćete uvijek našu maksimalnu podršku

Podsjetimo, nogometno igralište s umjetnom travom investicija je Grada Labina „teška“ oko milijun eura koji su uključivali građevinske radove vrijedne oko 531 tisuću eura (4 milijuna kuna), te dobavu i postavljanje reflektora vrijednu 122.652,00 eura dok je Hrvatski nogometni savez financirao zahvat dobave i postave umjetnog travnjaka vrijednog oko 398 tisuća eura (3 milijuna kuna).

Updated: 24/08/2023 — 14:34