Umorni Kovari izgubili finale Kupa

Naši su nogometaši poraženi u finalu Kupa NSŽI, rezultatom 4:1. Osim u prvih 15-tak minuta, vidljiva je bila razlika u rangu natjecanja Porečana ( 2.HNL ) u odnosu na naše dečke. Osim spomenutih 15.minuta ravnopravne igre, Porečani su nakon toga zagospodarili terenom, te su svoju prevlast okrunili zgodicima Macana, odnosno Siljana. Kovari su od samog početka prepustili posjed lopte Porečanima, te prijetili kontrama i polukontrama, a takvu jednu udarcem sa 18 metara, završio je Gabrijel Golja, ali preko gola. U drugo poluvrijeme Kovari su ušli odlučnije, te su pritisnuli visoko zadnju liniju Porečana i u prvih desetak minuta nastavka, dva puta pokušali nešto više preko Juričića, ali oba puta bezuspješno. Riješenje utakmice dogodilo se u 56. minuti kada je nakon igranja rukom u šesnaestercu A. Načinovića, Vidulin pokazao na kazneni udarac kojeg je Sumić realizirao i odveo Porečane na tri gola razlike. Vidljiv je bio umor na našim igračima, pa je Roberto Paliska s tri zamjene pokušao zadržati kakvu takvu ravnotežu na terenu. Gol nade stigao je u 63. minuti kada Juričić realizira kazneni udarac kojeg je izborio Rudan. Od 75. minute na travnjaku se nalazilo 6 juniora kojima je Paliska dao minutažu kao nagradu za ovu sezonu. U 76. minuti stiže i definitivno riješenje utakmice, kada Lepinjica individualnom akcijom, postavlja konačan rezultat, 4:1. Treba napomenuti da je pobjeda Porečana u potpunosti zaslužena. Isto tako, osim na travnjaku i na tribinama se odvijalo navijačko nadmetanje dviju skupina, “Šajeta” i “Klošara” koje je pridonijelo pravoj sportskoj atmosferi. Kovari su na današnjoj utakmici imali podršku i glasno navijanje igrača svoje nogometne Akademije koji su u Pulu stigli s dva autobusa. Bravo svima!

Pula – Stadion Aldo Drosina – KUP NSŽI / Finale – 600 gledatelja
NK JADRAN POREČ – NK RUDAR 4:1 (2:0)
Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)
Pomoćnici: Kristijan Radovan (Rovinjsko Selo) i Sandi Orbanić (Žminj)
Delegat: Lino Roša (Vodnjan)

Strijelci: 1:0 Macan 22’, 2:0 Siljan 26’, 3:0 Sumić 56′ (11 m), 3:1 Juričić 62′ (11 m), 4:1 Lepinjica 76′

NK JADRAN POREČ: Pavlić (83. Mišić), Šverko (46. Zuliani), Corelli, Matteoni (67. Al Tharwan), Macan (79. Banić), Lepinjica, Ivetić, Sumić, Srzentić (83. Žiković), Siljan (67. Rodrigo), Bernobić (79. Radman)

Trener: Dalibor Šuran

NK RUDAR : Blažina (83. Bašić), Načinović A., Božičević, Golja (58. Čenaj), Juričić (75. Salihović), Rudan, Bilić (58. Biljuh), Dadić (79. Hrvat), Karić (75. Halilčević), Kurtić, Načinović M. (58. Krištofić)

Trener: Roberto Paliska

Updated: 31/05/2023 — 1:17