POBJEDA RUDARA NA KRILIMA JURIČIĆA

Seniorska momčad je u drugoj utakmici prvenstva 3.NL NS Rijeka, odigranoj na Gradskom stadionu u Labinu, pobijedila nogometaše NK Pomorac 1921 rezultatom 2:0. Naša momčadi je u ovu utakmicu ušla sa četiri nova lica u odnosu  na Hreljin, prije sedam dana. Vidljivo su rudari ušli sa dosta grča, ali odlučni osvojiti sva tri boda. Vrlo brzo su i došli do željene prednosti kada se Rudan probio u šesnaest metara, te povratnom loptom našao Paola Juričića koji je preciznim udarcem matirao nemočnog Šestana. U nekoliko navrata su naši momci kontrom i polukontrom ugrozili vrata gostujućeg golmana, ali se do kraja 1.poluvremena rezultat nije mijenjao. Ulaskom agilnog, brzonogog Solaria početkom 2.poluvremena, naša momčad je i dalje  koristila okomitu i konkretnu  igru prema napred, te je jedna takva u 73. minuti donijela i drugi, odlučujući zgoditak na utakmici kada je ponovno u glavnoj ulozi bio Juričić. Juričić je sada bio u ulozi asistenta, te je nakon oduzete lopte dubinskim proigravanjem izbacio Christophera Solaria koji je istu i realizirao. Možemo reći da je naša momčad u potupunosti zaslužila pobjedu protiv Pomoraca koji u cijeloj utakmici nisu imali izraženiju priliku. Za sedam dana naša momčad je trebala putovati u Novigrad, međutim Novigrađani su danas službenim priopćenjem istupili iz lige.

NK RUDAR Labin – NK POMORAC 1921  2:0 (1:0)

Sudac: Matej Bezelj (Pula), Pomoćnici: Milan Kukuljan (Podkilavac) i Antonio Kranjac (Matulji)

Strijelci: 1:0 Juričić 20’, 2:0 Solari 73’

NK RUDAR Labin: Blažina, Načinović A., Golja (od 46’ Solari), Juričić (od 78’ Halilčević), Rudan, Dadić, Kurtić, Stepčić V., Hrvat (od 78’ Biljuh), Rodriguez (od 85’ Božičević), Floridan (od 62’ Bilić),

Trener: Roberto Paliska

NK POMORAC 1921: Šestan, Matijević, Nedić (od 46’ Gibičar), Sobotinčić (od 60’ Dorčić), Žeželj, Blečić (od 70’ Dorčić), Babić, Ende, Rumora (od 60’ Mendrila) , Vinković, Lončar.

Trener: Marko Miletić

Updated: 03/09/2022 — 21:38