Kovari pokerom do nove pobjede, Blažina ponovno obranio jedanaesterac

Paolo Blažina

Utakmica koja danas nije odlučivala ni o čemu osim o međusobnom prestižu odigrana je danas na Zelenicama gdje je gostovao Nehaj koji je u Labin došao osokoljen slavljem u kup natjecanju Ličko-senjske županije.

No, ni ta osokoljenost danas im nije donijela nikakvu posebnu radost. Rudar je bio bolja momčad u većem dijelu susreta, a kada je malo zaškripilo pojavio se Paulo Blažina koji je u nastavku susreta kod rezultata 2:1 obranio novi jedanaesterac, već drugi u posljednja dva kola.

U prvih petnaest minuta Načinović i Kurtić imali su lijepe prigode nakon kornera, no prvi je bio neprecizan, a drugi pogodio gredu. Kada nije išlo njima, krenulo je Ivana Giljanovića. Nakon odlične asistencije Valentina Stepčića, Giljanović rutinski pogađa za vodstvo Rudara u 15. minuti susreta.

Samo osam minuta kasnije isti igrač koristi dobar centaršut Golje i činilo se osigurava Rudaru lagano novi trobod. No, jedna pogreška na domaćoj lijevoj strani omogućila je Pejanoviću da probije desni bok i asistira Tomljanoviću koji pred odlazak na odmor smanjuje na 2:1.

U nastavku Nehaj je donekle dosegao ravnotežu na susretu, ali u 57. minuti Stepčić pogađa gredu da bi tri minute kasnije Kurtić neoprezno startao na Pejanovića pa Dizdareviću nije preostalo ništa drugo do da pokaže na bijelu točku.

No, na vratima Rudara je nesavladivi Paulo Blažina koji brani i drugi jedanaesterac u posljednje dvije utakmice. Njegova obrana probudila je ponovno domaću momčad pa je Golja upisao još jednu asistenciju pronašavši Ivana Macana za 3:1, da bi u 84. minuti najbolji labinski strijelac u svom stilu otresao se suparnika u šesnaestercu i pogodio za konačnih 4:1.


LABIN – Stadion Zelenice – 3. HNL Zapad – 25. kolo – SUDAC: Amel Dizdarević (Radmani), POMOĆNICI: Marko Tićak (Rijeka) i David Ružić (Kaštelir)

RUDAR TRANS EURO – NEHAJ 4:1 (2:1)

Žuti kartoni: Macan (Rudar Trans Euro), Tomljanović (Nehaj)

Strijelci: 1:0 Giljanović 15′, 2:0 Giljanović 23′, 2:1 Tomljanović 30′, 3:1 Macan 64′, 4:1 Macan 84′

RUDAR TRANS EURO: Macan T., (46. Blažina), Načinović, Golja (80. Načinović), Giljanović, Macan I., Juričić (46. Hrvat), Bilić (67. Blow), Van Wey (73. Božičević), Boucaux, Kurtić, Stepčić

Trener: Roberto Paliska

NEHAJ: Herman, Pejanović, Matijević, Rončević (85. Katalinić), Dabac (46. Lagumdžija), Tomljanović (67. Čopić), Hodak M., Vukelić (85. He), Makić, Svast, Hodak L.

Trener: Tomislav Lopac

Updated: 21/05/2022 — 20:13