Nardi Hrvat pred gostovanje Cresa u Labinu: “Dočekujemo ih s dozom respekta, ali i svjesni naših dobrih rezultata”

Nogometaši Rudar Trans Euro u subotu, 23. travnja, s početkom u 15:30 sati, momčad Cresa. Igrači Roberta Paliske iza sebe imaju pobjedu i remi te u odličnom raspoloženju dočekuju Cresane koji su ove sezone mnogima opasan ‘kamenčić’ na putu.

Kako i ne bi bili kad Zubovićeva „garda“ u svojim redovima ima igrače poput Kokorovića, Ciancia, Jusufia ili vratara Pausa Kunšta. No, Labinjani su na svom terenu favoriti, iako im nedostaje neumorni Toni Rudan koji je od dolaska ‘kupio simpatije’ svih u Zelenicama.

Jedan od onih koji te simpatije ima dugi niz godina je Nardi Hrvat. Taj 19-godišnji branič je oličenje kovarskog mentaliteta i pravo „dijete kluba“. Prije točno 11 godina registriran je za labinsku nogometnu instituciju i do danas, nosio je samo taj zeleni dres.

„Mislim da san svakog djeteta koje igra i trenira u Rudaru je jedan dan zaigrati za seniore Rudara. Trener Paliska mi je dao priliku igrati u prvom sastavu protiv odlične i jake momčadi Jadrana i samom izvedbom na toj utakmici sam pokazao da, bez obzira sta sam mlađi igrač, mogu konkurirati za prvi sastav. Naravno treba još puno truda i rada, ali uz ovako odlične suigrače i trenera samo dobivate motivaciju za radom i dokazivanjem“, rekao je Nardi na početku, a onda dodao nešto i o Cresu:

„Bez obzira na njihov plasman na tablici i njihove rezultate, dočekati ćemo momčad Cresa s dozom respekta. Imamo dobre rezultate iza nas i još igramo pred domaćom publikom što je uvijek vjetar u leđa. Mislim da će publika moći pogledati odličnu utakmicu i da ćemo u konačnici stići do nova tri boda u Zelenicama“, zaključio je Hrvat.

Hrvat je samo jedan od mnogobrojnih izdanaka labinskog omladinskog pogona, a upravo je aktualni trener Roberto Paliska, svjestan da mu nitko ne smije ništa prigovoriti bez obzira na rezultate, dao prigodu ‘svojim’ juniorima. I – pogodio.

Zbog toga se očekuje i lijepa posjeta na tribinama labinskog Gradskog stadiona. Utakmica, kako smo spomenuli, počinje u 15:30, a sudi je Porečan Amel Dizdarević. Sa zastavicama će mu pomagati mlade riječke snage Marko Tićak i Mauro Mušković. Delegat je Mirko Spećina iz Novigrada.

Updated: 21/04/2022 — 22:45