VIKEND ŠKOLE NOGOMETA | Na teren izašlo preko 170 mladih nogometaša, bivši član našeg kluba debitirao protiv Hajduka

Više od 80 igrača NK Rudar Trans Euro ovog je vikenda kročilo na terene što se tiče zaostalih prvenstvenih susreta iz prošle jeseni, a još je toliko odigralo prijateljske susrete.

U drugoj omladinskoj državnoj ligi, 1. NL NS Rijeka, U13 selekcija je poražena 3:0 na gostovanju kod bakarskog Borca na terenu u Krasici, a selekcije U15 remizirala je 1:1 uz pogodak Demisa Sea Salihovića.

Nedjelja ujutro donijela je zaostale susrete i u Jedinstvenoj pionirskoj ligi Istre, trećem rangu omladinskog nogometa u državi, gdje labinske selekcije igraju s godinama mlađim selekcijama od dozvoljenog. Selekcija U12 igra u ligi mlađih pionira i tu su Buje slavile s rezultatom 3:1.

Mlade Rudare je u vodstvo doveo Antonio Blažina lijepim skokom i udarcem glavom nakon kornera, ali su nakon toga gosti, predvođeni jednim od najboljih igrača 2009. godišta u Istri, preokrenuli rezultat.

U14 selekcija koja se također natječe u ligi sa nešto starijim dečkima, pobijedila je Buje 7:1, a osim trostrukog strijelca Nevena Griparića, po jedan gol dodali su još Niko Rudan, Nino Kiršić, Karlo Privrat i Norbert Marčac.

Također, spomenimo da su veoma korisnu trening-utakmicu na stadionu u Zelenicama odigrali kadeti i juniori kluba, a da su u jutarnjim satima pripremne utakmice odigrali i selekcije U9, U10 i U11. Najmlađi rade ogromne korake prema naprijed te su jutros pobijedili u Žminju, kao i U11 koji su također upisali uvjerljivo slavlje. Selekcije U10 igrala je u Štinjanu te je minimalno poražena.

Za kraj, sigurno raduje kako svakog simpatizera labinskog nogometa raduje i činjenica da je u remiju protiv Hajduka, danas za Istru 1961 u Prvoj HNL debitirao bivši član Rudara, Antonio Maurić. Fantastičan vikend za kovarsku obitelj!

Updated: 06/03/2022 — 20:27