RUDARI U KOSTRENI | Macan: “Pokazali smo da možemo!”

Nogometaši Rudar Trans Euro ove subote igraju drugu ‘proljetnu’ utakmicu Treće HNL Zapad, i to u gostima kod Pomorca 1921 iz Kostrene, na novom terenu s umjetnom travom. Možda će to i biti lagana prednost domaćinu, ali treba reći kako Labinjani definitivno imaju kvalitetu za pariranje Kostrenjanima.

Posebno je to bilo izraženo jesenas, kad je u Labinu Pomorac 1921 bio podređena momčad veći dio utakmice da bi u smiraju susreta došao do troboda. Trener Paliska mora koncentraciju svoje momčadi definitivno usmjeriti na motiv.

On je u ovom trenutku na strani momčadi iz Kostrene jer se oni bore za ostanak u ligi, a bodove moraju tražiti prvenstveno na domaćem terenu. S druge strane, labinskih 18 bodova na kontu i raspored do kraja sezone daje im za pravo da mirno gledaju ka budućnosti. No, to može postati i problem, ukoliko se momčad ‘uljulja’.

Jedan od onih koji igra uvijek s istim žarom, bez obzira na protivnika i aktualnu situaciju je Ivan Macan, napadač Labinjana koji je proljeće započeo asistencijama:

“Bila nam je to važna utakmica i važna pobjeda. Nismo ušli u susret baš najbolje, imali smo par prilika, jedna je bila i ona moja vratnica, ali nismo uspjeli zabiti da bi odmah nakon primili gol i sa zaostatkom otišli u svlačionicu. Drugo poluvrijeme izgledalo je puno bolje, pokazali smo da možemo i okrenuli utakmicu te mislim da s ta tri boda, polusezona nije mogla bolje započeti za nas”, rekla je vodnjansko-labinska ‘kobra’ ispred protivničkih golova.

Utakmica protiv Pomorca 1921 na proljeće još uvijek “boli”: “Prvu utakmicu s njima znam da smo trebali uzeti tri boda, ali u nogometu je nekad jednostavno tako. Nije nam bio dan, oni su iskoristili svoje i pobijedili. Očekujem sutra jednu tvrdu utakmicu, a ako budemo igrali kao drugo poluvrijeme protiv Krka, onda se nemamo čega bojati”, zaključio je popularni “Macko”.

Utakmicu koja počinje sutra, 12. ožujka, u 15:00 sati na novom igralištu s umjetnom travom u Kostreni sudi Daniel Starčević iz Pule, a pomoćnici su mi Kastavac Vedran Jelenčić i Riječanin Mauro Mušković. Iz istog grada dolazi i delegat, Željko Tulić.

Updated: 11/03/2022 — 14:08