UZDE U RUKE (KLUPSKOJ) LEGENDI | Roberto Paliska novi trener Rudara Trans Euro

Roberto Paliska novi je trener NK Rudar Trans Euro. U situaciji kada nema previše slobodnih trenera, klupska legenda je još jednom pokazala vojničku odanost i preuzela seniorsku momčad.

Iako rijetko govori o svojim dostignućima i karijeri, Paliska je jedan od najvećih nogometaša koje je Labinština ikad imala. Usred sezone 1984/1985, Paliska kao jedan od ključnih igrača u seniorima Labinjana, odlazi na Kantridu gdje do kraja sezone skuplja 14 prvenstvenih nastupa u najjačoj jugoslavenskoj ligi.

Do 1991. Paliska za Rijeku odigrava čak 176 službenih nastupa, a od 1994. do 1996. u tom klubu upisuje još 19 nastupa pa sveukupno s 195 nastupa u bijelom dresu postaje jedna od riječkih legendi kluba.

Godine 1991. odlazi u grčku prvu ligu gdje brani boje Pierikosa, a u dvije sezone skuplja čak 57 nastupa uz sedam pogodaka. Nakon toga dolazi jedna sezona (23 nastupa) u drugoligašu iz Austrije, WSG Wattensu da bi onda uslijedio opisani povratak pod stijene Kantride.

Na koncu karijere, brojka profesionalnih utakmica zaustavila se na negdje oko 275. Naravno, kasnije je igrao i za Jedinstvo Omladinac te Rudar gdje je bio i kapetan i trener u mandatu predsjednika Modrušana.

Osim toga, dugo godina radio je s omladinskim kategorijama, najviše u Rudaru u koji se vratio 2017. godine, a u tekućoj sezoni „preporodio“ je juniore te stigao do jesenskog naslova prvaka u 1. NL NS Rijeka.

Sportski direktor Nedjeljko Josipović bio je logičnog razmišljanja: „Obzirom na situaciju i ljestvicu, ali i činjenicu da su nam juniori jesenski prvaci svoje lige, odlučili smo se na logičan potez – priključiti ih seniorima i na proljeće im dati što više prigoda. Paliska ih je doveo do tog lijepog uspjeha te je zaslužio da on dobije prvu priliku da vodi pomlađene seniore. S druge strane, svi znamo tko je Roberto Paliska pa sam siguran da nas čeka ugodno nogometno proljeće.“

Roberto Paliska je po imenovanju bio veoma kratak: „Ne smijem reći da me nije iznenadilo, uopće nisam razmišljao u ovom smjeru, ali dogodila se takva situacija, a Rudar je i će biti uvijek za mene poseban klub. Zahvaljujem se na povjerenju, a sad se idemo malo presložiti i nastaviti raditi.“

Updated: 10/12/2021 — 10:21