SUTRA NOVI ISTARSKI DERBI | Od 18:30 počinje susret koji će otkriti tko se bolje oporavio od utjecaja koronavirusa

Sutra, s početkom u 18:30 se na stadionu u labinskim Zelenicama igra zaostala utakmica devetog kola – istarski derbi između Rudara Trans Euro i Uljanika. Teško je reći što očekivati, utakmica je to kojoj možemo prišiti mnogo epiteta, ali ‘normalna’ nikako.

Natjecateljski dio se totalno poremetio, možda se najviše to vidi na momčadi Uljanika. Pulska momčad sigurno pripada samom vrhu, ali ih je koronavirus ‘izbacio’ iz ritma pa su ih Buježi pobijedili na Verudi prije dva dana. Sada im slijede dva gostovanja, sutrašnje u Labinu i subotnje u Pazinu.

Labinjani nisu trenirali kako priliči trećeligašu već puna dva tjedna, a to će se sigurno osjetiti sutra pa bi Kovari vjerojatno pristali i na bod pred novi istarski derbi. Posljednju utakmicu je Škerjanecova momčad odigrala u listopadu, kad su nakon sat vremena ‘pali’ u Crikvenici.

Zanimljivo, gotovo trećinu jesenskog dijela prvenstva Kovari će odigrati u narednih desetak dana, a nakon Uljanika, slijedi im domaći susret protiv Grobničana pa gostovanje u Senju kod Nehaja da bi 27. studenog završili prvenstvo susretom protiv Novigrada.

Ulaz je za gledatelje otvoren i sutra na labinskom stadionu, uz predočenje COVID potvrde. Utakmica započinje u 18:30 sati. Utakmicu će suditi Mateo Čalić iz Marčane odakle dolazi i prvi pomoćni Diego Biljuh, dok je drugi pomoćni iskusni Vrsaran Hrvoje Mađarić. Delegatsku ulogu će obnašati Zoran Suzanić iz Kostrene.


Updated: 15/11/2021 — 22:32