Rudar Trans Euro fanatičnom borbom do zlata vrijednog troboda

Nogometaši Rudar Trans Eura pokazali su danas kako izgledaju kao momčad kad daju svoj maksimum ili barem približno tome. Novigrad je imao kudikamo veći posjed lopte, ali moguće da su malo podcijenili Labinjane nakon njihovog susreta s Grobničanom.

Danas su Kovari bili pravi – odlučni, čvrsti, borbeni i hrabri, a imali su u svojim redovima i nekoliko izrazito raspoloženih pojedinaca. Uvjerljivo najbolji igrač utakmice, Toni Rudan, u 24. minuti je ukrao jednu loptu Novigrađanima te uposlio Valentina Stepčića kojem prvi udarac brani Frigan, ali odbijenu loptu labinski znalac posprema u gol za 1:0 i svojevrsni šok za goste koji su dotad imali više od igre.

Zanimljivo, bolje su prigode imali Labinjani, koji su po osvojenoj lopti bili na trenutke vrlo opasni, pogotovo spomenuti Rudan kojeg je pred kraj utakmice u šansu gurnuo Stepčić, a udarac u korner odbija Frigan.

Najbliže golu Labinjani su bili sredinom drugog dijela kad je Antonio Načinović zatresao gredu glavom nakon Stepčićevog kornera. Domaći vratar Tony Macan „pokupio“ je neke centaršuteve, a velika većina završavala je na glavi danas raspoloženog dvojca Načinović-Kurtić. Uz to, povratak Boucauxa u veznu liniju dao je Labinjanima na čvrstini pa su uspjeli održati prednost.

Požrtvovna i na trenutke fanatična borba Labinjana daje im za pravo da se vesele do subotnjeg okršaja na Senju kada ponovno s ovakvom, ali samo s ovakvom, izvedbom, mogu ovu jesen uvelike uljepšati u njenom smiraju.


LABIN – Gradski stadion Zelenice – TREĆA HNL ZAPAD – 12. KOLO
SUDAC: Mateo Čalić (Marčana) POMOĆNICI: Diego Biljuh (Marčana) i Hrvoje Mađarić (Vrsar) DELEGATKINJA: Katarina Radić (Novi Vinodolski)

RUDAR TRANS EURO – NOVIGRAD 1:0 (1:0)

Žuti kartoni: Kurtić, Giljanović, Rudan (Rudar Trans Euro) Lihić, Rošić, Šimić, Budan (Novigrad)

Strijelci: 1:0 Stepčić 24′

RUDAR TRANS EURO: Macan T., Načinović, Golja, Giljanović, Rudan, Van Wey, Boucaux, Kurtić, Stepčić (90. Kos), Malkić (90. Celić), Ban

Trener: Zoran Škerjanec

NOVIGRAD: Frigan, Lihić, Rošić, Salihić (58. Thiago Borges), Dukađin, Kalačević, Đurić (79. Petrović), Budan, Ivančević, Šolić, Škare (67. Šimić)

Trener: Srđan Radonjić


Updated: 23/11/2021 — 21:59