Sutra započinje šesto izdanje međunarodnog omladinskog turnira “Trofej Labinskih Rudara”

Sutra, 19. lipnja 2021. godine, započinje šesti po redu međunarodni omladinski turnir „Trofej Labinskih Rudara“. U Labin, Rabac i Vinež dolaze 22 kluba koji će do ponedjeljka razigravati kako bi saznali tko će biti prvak ovog izdanja u kategorijama U9, U11 i U13.

Ipak, reći će nam direktor turnira kako su rezultati sekundarni: „Svi volimo pobijediti, nije to sad neka novost, ali prije svega ovo je zamišljeno kao nagrada vrijednim i pravim mladim nogometašima koji se dođu okupati i uz pozitivnu energiju igrati nogomet. Nakon protekle godine dana, svima nam polako treba malo razbibrige i užitka, a kamoli djeci. Unaprijed svim nogometašima želim što bolje igre i odličnu zabavu“, rekao je Kožljan.

Podsjetimo, ove godine na turnir dolazi i prva momčad iz Njemačke, a dolazak velikana Dinama iz Zagreba, uz tradicionalni dolazak labinskih prijatelja iz HNK Rijeka, posebno je priznanje organizatorima.

„Sada je lako biti pametan i hvaliti se, ali treba se sjetiti vremena kad je turnir kretao od nule. Ovo je uspjeh svih u klubu, a uključivanjem šire lokalne zajednice, dobili smo sjajnu priču. Drago mi je da sam na čelu ovakvog projekta.“

Za kraj, Kožljan naglašava kako je organizacija, kao i lani, kudikamo zahtjevnija nego proteklih godina zbog epidemioloških mjera koje se moraju poštovati, ali je siguran kako će sve proći u najboljem redu.

„U organizaciju je sveukupno uključeno više od 30 osoba, što dovoljno govori o kompleksnosti stvari koje moramo odraditi. No, takva su pravila igre i moramo ih poštovati. Žao mi je što gledatelji nisu dozvoljeni, ali uz dužno poštovanje svima, ovaj se turnir igra radi djece pa je nama drago što se uopće održava. Naredne godine nadamo se punim tribinama!“

Lanjsko slavlje NK Donji Miholjac u kategoriji U11

Updated: 18/06/2021 — 12:24