Dolazak na Trofej Labinskih Rudara potvrdio i GNK Dinamo, direktor turnira: “To je priznanje svima uključenim u ovaj projekt!”

Pripreme za šesto izdanje međunarodnog omladinskog turnira Trofej Labinskih Rudara u punom su jeku, točnije, dolazimo do trenutaka kad se definiraju posljednji detalji kako bi 19. lipnja sve bilo spremno za prve osmijehe i utakmice.

U Hrvatskoj postoji mnogo velikih klubova, bez daljnjeg. Međutim, vjerujemo kako se nitko neće uvrijediti, ako kažemo da je trenutno jedan najveći. Neovisno za koga navijali, tko Vam bio draži, GNK Dinamo je trenutno najuspješniji klub u Hrvatskoj.

„Dolazak Dinama na naš turnir je svojevrsno priznanje svima uključenim u ovaj projekt, a svima nama je izrazito drago da nam stižu mladi nogometaši najboljeg hrvatskog kluba“, rekao je na početku direktor turnira Mauricio Kožljan.

Ponovno se turnir igra u tri kategorije, U9, U11 i U13 na tri različita terena, u Labinu, Vinežu i Rapcu. Turnir U11 i U13 već su „zatvoreni“ sa 16 klubova dok se detalji rješavaju u vezi turnira U9 selekcije.

„U toj kategoriji imamo najviše klubova iz okolice i regije pa su potvrde sudjelovanja najkasnije, što je logično. Imamo tri kluba koji još uvijek nisu potvrdili dolazak, a o njima ovisi konačan broj klubova u U9 kategoriji, biti će ili 12 ili 16, to je sigurno, ali još uvijek čekamo posljednje potvrde.“

Rudar će u narednim danima otkrivati nova imena sudionika, a već se sada smije reći da ponovno dolaze mladi nogometaši iz Dalmacije, Slavonije, Zagreba, Slovenije i Njemačke. Za kraj Kožljan poručuje: „Polako se približavamo maksimalnom broju klubova koje možemo ugostiti, ali sama činjenica da će tog vikenda u Rapcu i Labinu biti više od 600 djece obasipa nas ponosom, ali i velikom odgovornošću. Ponizno radimo i držimo fige da sve prođe u najboljem redu. Bez obzira na to što nema službenih epidemioloških zabrana, na turniru će se provoditi preventivne mjere koje su u proteklom razdoblju bile nužne.“

Updated: 03/06/2021 — 14:44