Uljaniku pehar, Rudaru samo tapšanje po ramenu zbog dobre igre

Matija Kraljević imao je sjajan dan na golu Uljanika, a Marin Belančić i Elvis Trešnjić s dva su „projektila“ donijela Brodograditeljima titulu prvaka Kupa Istre. Gosti nisu dobro odgovorili na čvrstu igru domaćina koji na kraju zasluženo dižu pehar.

Čudno prvo poluvrijeme odigrali su Rudar i Uljanik. Gosti su iz jedinog udarca u okvir, preko Marina Belančića s gotovo 30 metara došli u vodstvo, a Rudar je promašio tri izgledne situacije. Također su se Kovari angažirano bunili jer je netom prije sjajnog Belančićevog udarca, po njihovom sudu, Macan zaustavljen prekršajem.

Za Rudar su Rudan, Urošević i Golja mogli preokrenuti rezultat, a domaći vratar Matija Kraljević u dva je navrata maestralno reagirao i spasio Uljanikovce. Drugi udarac u okvir Rudara bio je ‘fatalan’ za Labinjane.

Na 20 metara od gola Čalić dosuđuje „slobodnjak“, a Elvis Trešnjić sjajno pogađa rašlje za 2:0. Do kraja susreta Rudar je imao kudikamo više loptu u nogama i jalovu inicijativu, a Uljanik je iz jedne kontre imao prigodu povećati pobjedu, ali je udarac Trešnjića obranio Bulat.

S druge strane, Labinjani nisu stvorili veći broj prigoda u nastavku, ali se mogu tješiti kako je Kraljević do kraja susreta skupio ukupno čak sedam obrana, od čega su dvije spomenute u prvom i jedna u smiraju susreta bile zaista bravurozne. Uljanik danas slavi, a oba će kluba na jesen igrati pretkolo Kupa Hrvatske.


PULA – Stadion Aldo Drosina – KUP ISTRE – FINALE
SUDAC: Mateo Čalić (Marčana) POMOĆNI SUCI: Hrvoje Mađarić (Vrsar) i Diego Biljuh (Marčana)

ULJANIK – RUDAR 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Belančić 22′, 2:0 Trešnjić 48′

Žuti kartoni: Krasniqi, Trešnjić, Petrović (Uljanik) Macan, Kurtić, Hasanbegović, Dadić, Urošević, Golić D. (Rudar)

ULJANIK: Kraljević, Bogdan N. (64. Jereb), Mofardin, Belančić (50. Bogdan L.), Batelić (90. Stošić), Ramadani, Trešnjić (90. Žufić), Gračić, Petrović, Krasniqi (64. Dujmović), Raković

Trener: Saša Kolić

RUDAR: Bulat, Načinović, Urošević, Rudan (54. Golić I.), Giljanović (72. Golić D.), Macan, Licul, Dadić, Hasanbegović (46. Stepčić), Kurtić, Golja

Trener: Zoran Peruško

Updated: 25/05/2021 — 20:30