Bulat obranio dva jedanaesterca, Rudar u polufinalu Kupa Istre!

Zaista lijepo četvrtfinale Kupa Istre viđeno je danas u Labinu. Na kraju regularnog dijela bilo je 1:1 između Rudara i Buja, ali su domaći iz Labina bili nešto koncentriraniji u izvođenju jedanaesteraca, a i na njihovom golu je bio raspoložen sjajni Marino Bulat.

Gol Rudara bio je plod lijepe akcije – Ivan Giljanović poslao je dubinsku loptu za Leona Petrovića koji se svog čuvara rješava u primanju te idealno poslužuje Ivana Macana, a najbolji strijelac Rudara iskosa majstorski pogađa za 1:0. U prvom dijelu Rudar je bio bolji, a Macan je jednom pobjegao po lijevoj strani nakon čega Robert Dadić centrira, ali je udarac Petrovića bio preslab za povećanje vodstva.

U drugom dijelu drugačija “priča”. Rudari izlaze u nastavak tromo, a Buježi ubacuju u “brzinu više” te imaju više od igre sve do 67. minute kad sudac Starčević opravdano dosuđuje najstrožu kaznu za goste, a sigurni realizator je iskusni Ivan Brečević za 1:1. Netom prije toga isti je igrač sjajno pucao iz “slobodnjaka”, ali je Bulat još ljepše obranio.

Jedanaesterci su lutrija, a danas su pripali Labinjanima, iako treba priznati da je vratar Marino Bulat maestralno obranio dva udarca te nije korektno ne spomenuti njegov doprinos ovoj pobjedi. Buježi se sada isključivo okreću prvenstvu, a Rudari čekaju ždrijeb polufinala Kupa Istre.


LABIN – Gradski stadion – KUP ISTRE – ČETVRTFINALE
SUDAC: Daniel Starčević (Pula) POMOĆNI SUDAC: Mauricio Ušić (Muntić) i Erik Radolović (Marčana) DELEGAT: Mauro Tonetti (Plomin)

RUDAR – BUJE 5:4-11m, 1:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Macan 23′, 1:1 Brečević 68′-11m
Jedanaesterci: Bojić 1:2, Kurtić 2:2, Brečević 2:3, Načinović 3:3, Krizmanić M. – Bulat brani,  Macan 4:3, Bučić 4:4, Bembić 5:4, Valenta – Bulat brani

Žuti kartoni: Macan, Licul, Hasanbegović, Miškulin (Rudar) Prodan (Buje)

RUDAR: Bulat, Kovačević, Načinović, Urošević (59. Miškulin), Giljanović, Macan, Petrović (77. Krizmanić I.), Licul, Dadić, Hasanbegović (73. Bembić), Kurtić

Trener: Zoran Peruško

BUJE: Milanović, Baf (63. Brečević), Damjanić (46. Fakin), Krizmanić M., Bojić, Bartolić (46. Acquavita), Manić, Bučić, Valenta, Prodan, Šoškić

Trener: Dalibor Višković

Updated: 11/05/2021 — 20:29