NAJAVA | Novigrad-Rudar | Kurtić: “Ekipa je spremna, treniramo odlično i idemo po tri boda”

Sutra, u subotu u 17:00, igra se istarski derbi između Novigrada i Rudara na Lacu. Momčadi susret dočekuju u sličnom raspoloženju. Novigrad je sigurno više očekivao od četiri proljetna boda, pogotovo obzirom na raspored, a Rudar da je ulovio i dvostruko od ostvarenog, svejedno bi bilo napeto.

Međutim, bez obzira što se pokušava stvoriti tenzija u Labinu, imperativa rezultatskog realno nema te se Labinjani mogu mirno posvetiti stvaranju baze za narednu sezonu. S druge strane, Novigrađani imaju 16 bodova i samo naizgled komotnu situaciju.

Naime, raspored koji im dolazi je gotovo pa najteži mogući. Nakon Rudara putuju u Novi Vinodolski, pa im stiže sjajni Grobničan. Slijedi gostovanje na Cresu pa u Novigrad dolazi Jadran. Odlaze nakon toga u goste kod Buja, a u pretposljednjem kolu odlaze na Krk. Izraziti favoriti će biti tek u posljednjem kolu kad im dolazi Nehaj.

Zbog toga, mogli bi osjećati pritisak u subotu, a igrat će bez Leona Rališa te, po svemu sudeći, trenera na klupi. Kod Rudara nedostaju kartonirani David Golić i Antonio Načinović. Za RudarTV ovog je vikenda govorio kapetan kluba Edis Kurtić:

“Ekipa je spremna, trenirali smo ovaj tjedan odlično i vjerujem u pozitivni rezultat. Idemo po pobjedu, iako smo bez dva igrača, ali koga nema, bez njega se može i mora”, poručio je, između ostalog, Edis Kurtić.

Utakmicu sudi Marčanac Mateo Čalić, a pomoćnici će mu biti Hrvoje Mađarić iz Vrsara i Ivan Jakičić iz Poreča. Delegatkinja je Andrea Lanča iz Pazina.

Updated: 16/04/2021 — 20:26