Kovari opet na drugom mjestu, napadači za slavlje

Današnji istarski derbi Rudara i Uljanika nije ponudio previše od nogometa. Nije bilo to loših 90 minuta, ali daleko i od toga da su gledatelji kućama otišli s nečim što će pamtiti.

Možda najviše od svega sjajni prodor Roberta Dadića u 12. minuti kada je “u čvor” svezao nekolicinu protivničkih igrača, ali i odličnu realizaciju jednim dodirom Leona Petrovića za slavlje Kovara.

Mlada momčad Uljanika nije previše prijetila, ali ni Rudari nisu bili goropadni. Točnije, imali su dvije-tri poluprigode, ali mreže miruju do 55. minute kad je susret definitivno rješen.

Ubačaj Grpca bio je previsok za Macana kojem iz voleja loptu u sredinu vraća Kovačević. Kovarska “kobra” iz Vodnjana ubacuje loptu u mrežu s nekoliko metara za konačnih 2:0.

Imali su gosti dva udarca “izvana”, Jokićev je bio odličan, ali je Legac sjajno obranio. Na drugoj strani, Labinjani su u dva navrata povukli kontru koje su morali bolje iskoristiti, ali ostalo je tih 2:0.


LABIN – Gradski stadion – Gledatelja: 100 – III HNL ZAPAD – 15. KOLO
SUDAC: Marko Linić (Rijeka) POMOĆNI SUCI: Marko Balen i Hrvoje Perkov (oba Rijeka) DELEGAT: Dejan Ivošević (Rijeka)

RUDAR – ULJANIK 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Petrović 12´, 2:0 Macan 55´

Žuti kartoni: Moravac (Rudar), Radetić, Blašković, Lazendić (Uljanik)

RUDAR: Legac, Kovačević (od 83. Urošević), Načinović, Bilić, Macan, Petrović, Licul (od 75. Golić), Grbac, Dadić, Kurtić, Golja (od 53. Moravac).
Trener: Alen Jurić

ULJANIK: Ćorić, Mofardin, Nišević, Dubravac (od 64. Verk), Jokić, Lenić (od 57. Blašković), Radetić, Sušić, Kudić, Matić (od 22. Lazendić), Ružić
Trener: Ivan Kukučka

Updated: 29/02/2020 — 18:46