SUTRA DERBI S PAZINKOM | Lazarić: Možemo očekivati dobro izdanje naše momčadi

Sutrašnja utakmica Pazinke i Rudara podignula je znatno manje pažnje sportske javnosti od nekih prethodnih njihovih okršaja, ali to je samo preduvjet da se odigra što bolji nogomet i da Pazin bude domaćin pravoj nogometnoj fešti.

Iako teren nije idealan, obje momčadi posjeduju veliku kvalitetu pa ne treba čuditi što realni optimisti u Pazinu ove subote očekuju 300-tinjak gledatelja. Pazinjanima će nedostajati prvi vratar Mladen Denić zbog pomalo neopreznog crvenog kartona u Rovinju, pa bi na gol trebao stati netko od dva mlada rezervista, Mauro Mendiković ili Goran Šepić.

No, do pazinskog gola trebaju Kovari tek doći jer momčad Mirka Matike je napunjena mladim i potentnim igračima, a jedan od njih je lanjski predvodnik Igor Lepinjica koji je derbi s Rudarom najavio na sljedeći način:

„U subotu nas očekuje jako teška i zahtjevna utakmica, nakon Rovinja ovo je još jedan lokalni derbi u kojem se obje momčadi i treneri jako dobro poznaju pa očekujem puno taktičkog nadmudrivanja. Rudar je ove godine kvalitetniji nego prethodnih sezona što pokazuje i njihova trenutna pozicija na ljestvici. Mi smo s druge strane nešto lošije ušli u prvenstvo, ali smo digli formu i spremni dočekujemo utakmicu. Nažalost, za ovaj smo susret ostali bez prvog vratara Denića što je određeni hendikep, ali se nadam da se to neće osjetiti te da ćemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat.“

Nakon što su pomalo s(p)retno apsolvirali gostovanje Krka, Rudarima predstoji puno teži susret. Svjestan je toga i pomoćni trener Emil Lazarić: „Očekujemo tvrdu i tešku utakmicu, može se ovo nazvati i susjedski derbi. Obzirom na sve, možemo očekivati dobro izdanje naše momčadi, ali i dobru utakmicu. Očekujemo i nadamo se bodu, ako ne i punom plijenu“, rekao je za Rudar TV Lazarić.

Agilni veznjak Luka Stojković, između ostalog, rekao je i: „Upoznati smo s momčadi Pazinke, jako ih respektiramo, znamo da su kvalitetni i očekujemo dobar nogomet u subotu“, okončao je riječki „centrocampista“. Podsjetimo, Rudaru u ovom susretu nedostaju Ivan Macan i Robert Dadić, oba zbog ozljede.

Susret koji jedini započinje u 16:30 suditi će zagrebački sudac zvučnog imena – Mario Stanić. Pomagati će mu Dario Mužar i Jurica Šarić, a Matija Spudić biti će četvrti sudac. Povjerenik lige Fonović u Pazin je poslao ponajboljeg sa svoje liste delegata, osobu za primjer kad je u pitanju rad u organizaciji Saveza, Zvonka Sobola.

Updated: 18/10/2019 — 9:23