Remi s Novigradom, Golja donio bod

Gabriel Golja

Današnja prvenstvena utakmica Rudara i Novigrada u Labinu podosta je ličila na drugoligaški sraz. Od ugodne i sportske atmosfere, više od 200 gledatelja do izvedbe na terenu, ali i ponašanja svih sudionika. Za primjer svima, a pogotovo nekima. Pohvaliti treba i sjajnog suca Jerbića.

U 13. minuti Gabriel Golja pobjegao je pratnji gostujuće obrane koju je i na kraju “potkopao” za idealan asist Sanjinu Grpcu koji dovodi Rudar u vodstvo. Nisu se Novigrađani predali već su u 32. preko Dine Dukađina iskoristili jednu grešku Labinjana na sredini.

Doimalo se da bi bodovi mogli za sjeverozapad Istre kad je mladi veznjak Novigrada Luka Mohenski šest minuta kasnije “pospremio” jedan odbijanac za 1:2.

Do kraja susreta Labinjani su jurnuli po gol koji bi im osigurao miran odlazak u Opatiju, a do njega su stigli u 70. minuti. Da se previše ne bi nećkali tko je igrač utakmice, pobrinuo se Gabriel Golja u padu poslavši u gol jedan centaršut Tina Licula za konačnih 2:2.


LABIN – Gradski stadion – III HNL ZAPAD – 9. KOLO
SUDAC: Petar Jerbić (Velika Gorica) POMOĆNI SUCI: Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Dario Mužar (Velika Gorica) DELEGAT: Robert Maršanić (Podhum)

RUDAR – NOVIGRAD 2:2 (1:2)

Strijelci: 1:0 Grbac 13′ , 1:1 Dukađin 32′, 1:2 Mohenski 38′, 2:2 Golja 70′

Žuti kartoni: Kurtić (Rudar) Mohenski, Miškulin, Petrović (Novigrad)

RUDAR: Legac, Načinović, Bembić, Torić (89. Bećar), Licul, Grbac, Hasanbegović, Kurtić, Golja, Golić, Moravac
Trener: Alen Jurić

NOVIGRAD: Nicoletti, Pamić, Mohenski (89. Stritar), Salihić (73. Petrović), Rivelino Neville, Bijelić, Bučić, Miškulin, Najhart, Kokalović
Trener: Ivan Matić

Updated: 26/10/2019 — 18:31