Kovari spremni za Bahalin – Josipović: Znamo što nas tamo čeka

Rudar utakmicu šestog kola Treće HNL Zapad dočekuje na diobi prvog mjesta na ljestvici i s čak šest bodova prednosti nad ostatkom lige. Međutim, dosad ostvareno Labinjanima ne daje previše prostora za opuštanje, pogotovo nakon novonastalih okolnosti.

Ozlijedio se i kartonirani Robert Dadić koji će sigurno propustiti susret na Bahalinu, a veliki udarac za Rudar je i ozljeda prvog napadača Ivana Macana. Doktor Nemec preporučio je mjesec dana pauze, ali je snimak magnetske rezonance donio nešto malo optimističnije pretpostavke.

Ipak, protiv Vinodola ga sigurno nema. Dok će za Macana biti teško pronaći dostojnu zamjenu, u prva četiri kola odličnog Dadića zamijenilo je „dijete kluba“, Tino Licul, koji je susret protiv Jadrana odigrao besprijekorno.

Pred kamerama Rudar TV-a je između ostalog poručio: „Odigrali smo odličnu utakmicu, pogotovo prvo poluvrijeme. Nismo im dali prostora i mislim da je naša pobjeda zaslužena“, rekao je Licul pa se osvrnuo na gostovanje u Novom Vinodolskom:

„Očekujem tešku utakmicu, poznavajući protivnika i njihovu igru na domaćem terenu. Ipak, mislim da ako odigramo kao i prošlu utakmicu, nema straha, s respektom idemo po tri boda.“

Sportski direktor Nedjeljko Josipović bio je znatno samouvjereniji, poručivši kako je svaki raspored dobar dok pobjeđuješ, a pred put na Bahalin nahvalio je kolegu na klupi Vinodola: “Znamo što nas tamo čeka. Fanatična borbenost domaće momčadi koja je plod energije kakvu malo tko ima. Po meni, to je zasluga njihovog trenera Marijana Tomića koji je bio takav igrač, a sada to prenosi i na svoje dečke. Čeka nas jako teška utakmica, ali nadamo se pozitivnom rezultatu, što bi bio i bod po meni, ali idemo po pobjedu kao i uvijek“, rekao je Josipović između ostalog za RudarTV.

Dok čekaju oporavak novo ozlijeđenih, Labinjani se raduju povratku na teren Saše Uroševića koji bi od narednog tjedna trebao postati član kadra koji trenira 100%, a Rudaru će trebati sve raspoložive snage jer nakon Vinodola i Krka slijede četiri derbija – Pazinka, Novigrad, Opatija i Grobničan.

Susret na Bahalinu koji počinje u 16 sati sudi Mario Cindrić iz Zagreba odakle su i pomoćnici Branimir Milačić i Dario Mužar.

Updated: 04/10/2019 — 8:22