Rudar sutra na Verudi; Jurić: Respektiramo ih, ali vjerujem u pozitivni rezultat

Alen Jurić, trener Rudara

Susret Uljanika i Rudara istarski je derbi momčadi s velikom tradicijom koji se nakon tri kola u novoj sezoni igra na pulskoj Verudi. Utakmicu je, svjesno ili ne, “začinio” umaški trener Kukučka pomalo bahatom izjavom kako Rudar od subote više neće biti prvi na ljestvici time neshvatljivo motiviravši ionako „napaljene“ nogometaše Alena Jurića. Strateg na labinskoj klupi bio je kudikamo smireniji:

„Respektiramo svaku momčad u ligi pa tako i sljedećeg protivnika Uljanika. Očekujem jednu jako dobru utakmicu i atmosferu. Opasnost nam prijeti ponajviše od njihovih napadača Jokića, Jelenića i Trešnjića koji su brzi i pokretljivi. Ipak, ako naša obrana bude na nivou, vjerujem da bi mogli ostvariti pozitivan uspjeh.“

Njegov pomoćnik Emil Lazarić poručio je: „U Pulu odlazimo mirni i kompletni, a očekujemo odličnu utakmicu. Neka pobijedi bolji“, održao je u jednoj rečenici riječki stručnjak lekciju iz sportskog viteštva svom kolegi.

Ofenzivac Rudara Sanjin Grbac nakon tri pobjede kaže: „Osjećam se u klubu kao da sam doma, atmosfera je super, odlična je klapa, svi smo zajedno i družimo se, što se vidi i na terenu. Cijenimo momčad Uljanika, iako su mladi, imaju veliki potencijal, a odskače iskusni i kvalitetni vratar. Mislim da ako budemo pravi, da tri boda ne bi trebala biti upitna, ali na nama je da to pokažemo na terenu.“

Kako svaka osoba ima reputaciju i ugled koji su stvarani u prošlosti, povjerenik za suđenje Šime Vukić znao je da na Verudu mora poslati financijski situirane djelitelje pravde. Odluka je pala na Marina Vidulina, najboljeg istarskog suca.

Kanfanarac će imati i jaku podršku na bokovima, pomagati će mu „prva istarska zastavica“, Hrvoje Mađarić iz Vrsara i Ivan Jakačić iz susjednog Poreča. Rukovanje malim semaforom povjereno je mlađahnom pulskom talentu Mateju Bezelju, dok je Povjerenik za natjecanje Robi Fonović za svog izvjestitelja „opunomoćio“ delegata Rajka Planinića iz Opatije.

Updated: 20/09/2019 — 8:26