Usprkos suđenju riječkih sudaca, Rudari sami krivi za gubitak dva boda

Ivan Macan – čovjek zvan gol

Čudna utakmica u Labinu. Naprijed je sredinom drugog dijela mogao doživjeti pravu katastrofu da bi na kraju odnio bod iz dvije izrazito diskutabilne situacije, da budemo maksimalno suzdržani.

No, ne opravdava to Labinjane koji su uz 3:1 imali i prigode Dadića, Čudića i Macana, i to onakve kakve se ne promašuje, ukoliko želiš slaviti. Da im danas nije pretjerano išlo, bez obzira na tri postignuta pogotka, govori i podatak kako su postigli prva dva pogotka.

Ciani je obranio prve udarce Macana i Paravića, ali su ti igrači “popravljali” iz drugog pokušaja, nakon što je Naprijed poveo u 20. minuti. Najljepši pogodak na utakmici postigao je Stojković nakon centaršuta Macana na drugoj vratnici za 3:1. Tada slijedi revija promašaja i posljednjih 15-tak minuta kada je u središte pažnje “uletio” pomoćni sudac Dalibor Šušnjar iz Klane.

Najprije je u 77. minuti Naprijed preko Štimca smanjio na 3:2, iako je dojam da je igrač gostiju bio u nedozvoljenoj poziciji toliko da se mjeri u metrima, ne u centimetrima, a šest minuta prije kraja susreta isti igrač jedva pada u šesnaesterac, ali su suci presudili da se prekršaj dogodio u kaznenom prostoru. Negodovanje domaćina nije imalo smisla – 3:3 je završilo u susretu koji je vrlo lako mogao završiti i gostujućim fijaskom.


LABIN – Stadion Zelenice – Gledatelja: 100

ČETVRTA NL NS RIJEKA – 1. KOLO – SUDAC: Marko Raguž (Rijeka)

RUDAR – NAPRIJED 3:3 (1:1)

Strijelci: 0:1 Radan 20′, 1:1 Macan 45′, 2:1 Paravić 55′, 3:1 Stojković 58′, 3:2 Štimac 77′, 3:3 Štimac 84′-11m

Žuti kartoni: Juričić, Dragovina (Rudar) Čop, Žarković, Kružić (Naprijed)

RUDAR: Blažina, Dragovina, Paić, Stojković (od 74. Kozić), Čudić, Macan, Juričić, Hasanbegović, Dadić, Paravić, Kruškić
Trener: Franko Čupić

NAPRIJED: Ciani, Tarle (od 71. Bobošević), Brnja (od 59. Sablić), Čop, Baljak, Sedlić (od 58. Štimac), Lukačić (od 40. Prpić), Radan, Žarković, Udović (od 28. Kružić), Rukavina
Trener: Elvis Brajković

Updated: 25/08/2018 — 20:21