SNIMKA POTVRDILA | Šušnjar obmanuo Raguža i donio bod Naprijedu, na potezu Vukić

Iako su u Zelenicama odmah po zadnjem Ragužovom zvižduku istaknuli veliko nezadovoljstvo njegovom, a napose arbitražom pomoćnika Šušnjara, neki su izvjestitelji u svojim izvješćima prešutjeli nekoliko velikih sudačkih pogrešaka, a trener gostiju Elvis Brajković za medije ustvrdio kako nije bilo ništa sporno.

No, jučerašnji pregled video zapisa ogolio je istinu. Rudar je, najblaže rečeno, teško oštećen u najmanje četiri situacije. Najprije je, sredinom prvog poluvremena, Šušnjar označio nepostojeće zaleđe Robertu Dadiću, mjereno metrima, i to u situaciji „oči u oči“ s gostujućim vratarom, da bi Raguž u drugom dijelu, kod rezultata 3:1 za Labinjane, propustio dosuditi očiti penal na Macanu, kojeg je gostujući igrač srušio potezanjem za hlačice na način da ih je poderao.

Kulminacija u režiji pomoćnog suca Šušnjara dogodila se u zadnjih 15-ak minuta. U 77. minuti nije označio zaleđe Kristijana Štimca iako je hreljinski napadač bio najmanje tri metra iza zadnje linije Labinjana. A onda “šlag na kraju“, pet minuta prije kraja Hasanbegović ruši gostujućeg napadača na desnom boku, oko metar i pol izvan kaznenog prostora, Šušnjar signalizira kazneni udarac, a krivo postavljeni Raguž „nasjeda“ i pokazuje na bijelu točku, odakle Štimac ponosi svojoj momčadi veliki bod.

Sad se čeka reakcija sudačke komisije i povjerenika Šime Vukića. Budu li iole dosljedni, suce čeka velika kazna jer su greške očite, a Šušnjarove, tvrde u Zelenicama čak i namjerne.

Updated: 28/08/2018 — 10:29